Átadták a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

facebook megosztás

Régi álma vált valóra a Pipitér-óvodának. A napokban készült el ugyanis az az öntött gumiburkolatú biciklipálya, amit a legkisebbek már birtokukba is vehettek. – Talán pont egy évvel ezelőtt tűzte ki célul a nevelőtestület, hogy egy biciklipályát szeretnénk a gyermekeknek elkészíteni. Hiszen az óvodánk udvara is kedvező feltételeket nyújt ehhez. A zöldfelületből sem vesz el túl sokat, úgyhogy teljesen ideális ötletnek, gondolatnak tűnt. Ehhez kerestünk partnereket – mondta el Horváthné Göndör Réka, a Pipitér-óvoda vezetője. A biciklipálya egy rendkívüli összefogásnak köszönhetően készülhetett el. A Pipitér Óvoda Gyermekeiért Alapítvány és a szülők mellett Nagykanizsa, Rigyác és Sormás önkormányzata is támogatta megépítését. – Ennek a biciklipályának az előzménye, hogy a miklósfai tagóvodánkban szintén szülői, alapítványi összefogással, valamint az óvodafenntartó társulás településeinek támogatásával elkészült egy hasonló biciklipálya. Én azt gondolom, hogy ez a jövő. A tapasztalatunk pedig az, hogy az alapítványok és a szülők – mivel látják a szakmai munkát és azt a szeretetet, amivel a kollégáim a gyermekeik felé fordulnak – jócskán támogatják az intézményeinket – árulta el Dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője. 


A biciklipálya egy rendkívüli összefogásnak köszönhetően készülhetett el (Fotó: Gergely Szilárd)

A pálya 2,2 millió forintból épült fel. Kialakításánál fontos szempont volt, hogy időtálló, esztétikus és gyermekbarát legyen. Az intézményben mindig fontos szerepet kapott a mozgás, a legkisebbek pedig a pálya segítségével a közlekedési szabályokat, valamint türelmet és toleranciát is tanulhatnak. – Mindenképpen fontos az, hogy a szemléletváltoztatásban, amely Nagykanizsát még kerékpárosbarátabb várossá teszi, a fiataloknál kell mindenképpen előre törnünk, és ott kell a legtöbbet próbálkoznunk és tennünk. Épp ezért, egy ilyen biciklis kispálya, ami épült a Pipitér-óvodában, erre egy nagyon jó példa – mondta Balogh László, a humán bizottság elnöke. 


Az óvoda alapítványának köszönhetően az eszközpark is fejlődött (Fotó: Gergely Szilárd)

A Pipitér-óvodában nemrég a külső és belső terek is megszépültek, csakúgy, mint más óvodák és bölcsődék a városban. – Itt az elmúlt időszakban a Kossuth téri óvodánk teljesen megújult, valamint két bölcsőde is, és hamarosan átadásra kerül a palini óvoda is. Mert a bölcsődéknek, óvodáknak és az iskoláknak az élen kell lenniük. Mindig rendnek, tisztaságnak kell lenni, és méltó, szép körülmények között kell fogadni a kisgyerekeket – hangsúlyozta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. Az óvoda alapítványának köszönhetően az eszközpark is fejlődött, így a kicsik új rollerekkel és kétkerekű biciklikkel avathatták fel a pályát.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.