Bizalomépítés a kommunikáció eszközeivel – kezdődik a VII. Bíróság és Kommunikáció Nemzetközi Konferencia

Hetedik alkalommal rendezi meg az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Bíróság és Kommunikáció nemzetközi konferenciát 2019. október 10-11-én a Magyar Igazságügyi Akadémián. A konferencia-sorozaton az Európa Tanács országainak bírái és sajtóügyekért felelős szakértői közül az elmúlt 6 évben közel ötszázan vettek részt. A közelgő konferencia részleteiről az OBH Kommunikációs Főosztályától érdeklődtem.

A kétnapos rendezvény célja, hogy a bíróság és kommunikáción belül egy-egy szakterület áttekintésével minden évben hasznos és aktuális ismereteket közvetítsen és fórumot biztosítson a szakmai eszmecseréhez.

A konferencia ide témája a bizalomépítés a kommunikáció eszközeivel: neves külföldi és hazai szakemberek előadásaikban arra keresnek választ, hogy a kommunikáció eszközeivel, módszereivel mit tehetünk a bírák és a bírósági szervezet iránti közbizalom növelése érdekében. 
Fókuszba kerül a társadalmilag vitatott ügyek kommunikációja, szó esik a bíróságok értékteremtő, kulturális missziójáról és arról is, hogy a szervezeti kommunikáció eszközei miként vethetők latba a szervezeten belüli bizalomépítés érdekében.

Az idei esemény külföldi előadói között találjuk például José María Ortega Martínez de Victoria a Kasztília és León Fellebbviteli Bíróság Kommunikációs Osztályának vezetőjét és John Coughlant, az Európai Jogakadémia kommunikációs vezetőjét is.

A konferencia a korábbi években foglalkozott már a modern ügyfél-tájékoztatás, a közérthetőség, a bírósági kríziskommunikáció és a tárgyalótermi kép- és hangfelvétel témái mellett a közösségi média ítélkezésre gyakorolt hatásaival is.

Az eseményről bővebb információ konferencia honlapján érhető el.

Papp Attila