Dívák éjszakája a Medgyaszay Házban

Dívák műsorával indult a Retro Kávéházi Esték új évada. A Medgyaszay Ház népszerű programsorozatának vendége ezúttal Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit volt. A három színésznő a múlt század Párizsának budoár hangulatát és a ’30-as évek Amerikájának glamour korszakát idézte meg, de repertoárjukról a retro-disco slágerek sem hiányoztak.

Musical dalok, örökzöld filmslágerek, ABBA-örökzöldek és latin énekek is szerepeltek a három színésznő: Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit show műsorában. A trió lassan két évtizede alkot összeszokott formációt.

– 18 évvel ezelőtt a pesti Moulin Rouge-ban dolgoztunk mindhárman, amikor egy cég megkeresett minket azzal, hogy van-e közös műsorunk, mert amúgy mi egymást váltottuk. Persze, blöfföltünk, ahogy szokás a túlélésért, és azt mondtuk, hogy van. Összeállítottunk egy show-t, és az akkor annyira jól sikerült, hogy így maradtunk, és a hírünk, mint a népmese, szájhagyomány útján terjedt – mesélte Détár Enikő.


A három színésznő telt ház előtt lépett fel Nagykanizsán is

A Dívák éjszakáján természetesen az is kiderült, hogyan lesz valakiből igazi díva.

– Húsz évesen nem hiszem, hogy valaki díva lesz, ahhoz minimum egy harmincast el kell érni – vélekedett Fésűs Nelly. – Az, hogy az idő vasfoga megrágja az embert, ma már nem egy rossz dolog – tette hozzá Ladinek Judit. – Annyi minden történik 20-30 év alatt egy nővel… egyszerűen beérik. Ha valaki időtálló, és sokáig tud tündökölni a médiában vagy a színpadon, az idő majd eldönti, és persze a közönség, hogy kiből lesz igazi díva – fogalmazott.

Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit show műsora a fény és a csillogás mellett olyan örök emberi értékeket is a középpontba helyezett, mint a szeretet, a barátság és a szerelem.