Egészen a reptérig húzódik majd Nagykanizsa déli elkerülője

Több jelentős beruházás is indult a térségben, ami miatt felülvizsgálják a korábbi tanulmánytervet – írta tegnap megjelent cikkében a magyarepitok.hu.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en kihirdette a nagykanizsai délkeleti elkerülő tervezői közbeszerzését. A kiírás szerint az új út Nagykanizsa sűrűn beépített részét elkerülve a 61-es főút és a Murakeresztúrra vezető 6833-as közút között teremt majd kapcsolatot. A kétszer egysávos út a 61-es főútból a sánci körforgalomnál (190+076 kilométerszelvény) ágazik ki, és indul nyugati irányba.

Az elkerülő különszintű csomópontban keresztezi a Zákány és Gyékényes felé vezető 6804-es utat (Csengery út), valamint a 30-as számú vasútvonalat. A nyugati végpontjában a nagykanizsai repülőtértől északra kialakítandó csomópontban csatlakozik vissza a 6833-es úthoz (Bajcsai út).

A majdani nyertesnek többek közt feladata lesz egy 2016-os tanulmányterv, illetve a kiválasztott nyomvonal felülvizsgálata is. Ezt a hirdetmény azzal indokolja, hogy a tanulmányterv elkészítése után az érintett területen több jelentős beruházás kezdődött meg, amelyek jelentős forgalmi átrendeződést generálnak majd. További feladat az engedélyezési tervdokumentációnak elkészítése, valamint az építési engedély megszerzése.

Papp Attila