Ellentétes félidők

facebook megosztás

Már 5-1-re is vezetett a Nagykanizsai Futsal Club NB II-es együttese Pécsen, végül azonban kénytelen volt megelégedni a döntetlennel a PTE PEAC legénysége ellen.

PTE PEAC R-BUS (5.) - Nagykanizsai Futsal Club (2.) 5-5 (1-5)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 9. forduló. Pécs, 30 néző. Vezette: Wittner (Szabó P., Hartung). G.: Huszty (3.), Szentes (31., 33., 37.), Bartal (36.) illetve Kollár P. (1., 9.), Szalai D. (7., 11., 20.)

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Kollár P., Schuller, Koronczai, Szakmeiszter J. Csere: Simon M. (kapus), Bogyó, Fujsz R., Szalai D., László D. Edző: Bagó Gábor.


Szalai Dániel meccsre hangolódása jól sikerült, hiszen a pécsi futsal mérkőzésen végül három gólig jutott

Fotó: Gergely Szilárd

Előzetesen is már sejteni lehetett valamit a pécsi futsal találkozóról, hszen Bagó Gábor, az NFC edzője kijelentette, a találkozó kulcsa kanizsai szemszögből az lehet, hogy - a jó értelemben vett - agresszív védekezéssel lépjenek fel a házigazda PTE PEAC gárdája ellen. Nos, ez olyan jól sikerült az első húsz percben, hogy a vendégek négygólos előnyre tettek szert. Figyelmeztető lehetett azonban már akkor az, hogy Kollár Péter első minutumban szerzett góljára a 3.-ban válaszolt Huszty Dániel, igaz, mindez Szalai Dániel triplázása alkalmával talán még a háttérbe szorult. A mérkőzés 30. percétől mindenesetre a vendéglátók sorra jegyezték találataikat és végül döntetlenre mentették a meccset. A kanizsaiak így is maradtak a második helyen a Nyugati csoport táblázatán.

- Az első félidőben azt történt, amit elterveztünk kezdte Bagó Gábor, az NFC edzője. - Remekül védekeztünk és a kontráinkat könyörtelenül kihasználtuk. Az ellenfelünk, igaz, többet birtokolta a labdát, de kimondott helyzetig nem jutott el. A második félidőben viszont nagyon beszorítottak minket az egyébként jó játékosokból álló pécsiek. Itt a játékvezetők véleményem szerint nagyon könnyű faultokat fújtak be ellenünk, sőt, olyan helyzetben még sárga lapot is kaptunk amikor nem hogy szabálytalanság, de még kontakt sem volt. Aki ismeri ezt a sportot, az tudja, nagyon nehéz úgy lejátszani 12-13 percet, hogy nem csinálhatsz már faultot. A pécsiek ezt a lehetőséget megragadták és éltek is vele. Felesleges azon rágódnunk, mi lett volna ha... Nagyon sokat dolgoztak a játékosok a meccs ideje alatt és 30 percig szinte hiba nélkül védekeztek, emellett remekül végigvitt kontrákat vezettek. Sajnos ezen a meccsen megmutatkozott, hogy rövid a keretünk, ennek ellenére le a kalappal játékosaim előtt és még így is, hogy van némi hiányérzetünk, csak dicséret illeti őket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.