Hat kilométer az egészségért, közösségben

Közösen túráztak fiatalok és idősek a gyalogló világnapon. A résztvevők az Erzsébet térről a Csónakázó-tóhoz kirándultak, ahol – természetesen csak a nyújtást követően – meg is ebédeltek. A jó hangulatról az Édes Kettes Zenekar gondoskodott.

A hátizsákok mellett a túrabotok sem maradtak otthon, egy születésnapot ünneplő társaság pedig színes lufikkal várta a kirándulást az Erzsébet téren. A 6 kilométeres, könnyed kirándulásra olyanok is vállalkoztak, akik amúgy a szabadidejükben 20-30 kilométereket megtesznek, annyira szeretik a természetet.

– A csendet, a madarakat, a fákat nagyon-nagyon szeretem. Imádom az erdőket járni, nyugalom van, és felszabadul az ember. Annyira jól érzem magam kint a természetben – mesélte Szilágyiné Bodó Márta.

A gyalogló világnap alkalmából minden évben meghirdetik a közösségi sétát, amelyhez szívesen csatlakoznak a kanizsaiak.

– Az iskolában mondták, hogy lesz ez a rendezvény, én pedig azért csatlakoztam hozzá, mert pláne a mai világban nagyon fontos, hogy ne mindig autózzunk, hanem gyalogoljunk is. Fontos, hogy mi, fiatalok is képviseltessük magunkat egy ilyen rendezvényen, már csak azért is, mert a mi generációnk sokkal mozgásszegényebb életmódot folytat – fogalmazott a zsigmondys Gerencsér Gergő.

A program egyrészt az egészséges életmódra, másrészt a generációk közti kapcsolatteremtésre is felhívja a figyelmet.

– Amikor kézen fogjuk a gyermekünket, unokánkat, vagy a párunkkal azt mondjuk, teszünk egy sétát, az olyan jó. Mert együtt vagyunk, beszélgetünk. Ezek örömteli pillanatok, amikor rengeteg boldogsághormon termelődik. Utána könnyebbek az azt követő órák, napok – nyilatkozta Dénes Sándor polgármester.

A túrázók körülbelül egy óra alatt értek a Csónakázó-tóhoz. Az önkormányzati vendégháznál rövid pihenő várt rájuk, majd a program sportos részét levezető tornával zárták a résztvevők.