Hosszabbítást követően búcsúztak

facebook megosztás

A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé jutásért rendezték a Dunaújváros – Nagykanizsa mérkőzést az MK 7. fordulójában.

Dunaújváros PASE (NB III Közép csoport) – FC Nagykanizsa (NB III Nyugati csoport) 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)

Labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért. Dunaújváros, 150 néző. Vezette: Káprály (Kovács G., Kovács B.). G.: Szepessy R. (28. - 11-esből), Dorogi (115.), illetve Lőrincz (24.)

Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth B., Major, Gerencsér A., Ekker – Bagó B. (Béli M.), Fadgyas (Kovács Gy.), Kretz (Vittman), Szegleti – Herzsenyák (Hampuk), Lőrincz. Vezetőedző: Barna László.


Pedig Lőrincz Bence (fehér szerelésben) góljával még vezetett is az FC Nagykanizsa a dunaújvárosi kupameccsen...

Fotó: Gergely Szilárd

A passzjátékára építve kezdte a Nagykanizsa a találkozót, igyekezett birtokolni is a labdát, idővel azonban a lendület kiegyenlítődött mindkét oldal részéről. Addig azonban a vendégek Kretz Bálint átadása után Lőrincz Bence révén vezetést szerzett az FCN-nek a 24. percben, a hazaiak részéről azonban igencsak gyorsan jött az egyenlítés büntetőből: Szepessy Róbert a 28. percben volt eredményes.

A második félidőt határozottabban kezdte a hazai együttes, talán ők próbálkoztak többet, de a kanizsaiak állták a sarat, jól akasztották meg a próbálkozásaikat. Sőt, idővel például Szegleti Gergely bombáját a 74. percben öklöznie kellett az újvárosi kapusnak. A rendes játékidőben azonban az eredmény már nem változott, így 1-1-ről folytatódott a találkozó a kétszer 15 perces hosszabbítással. A plusz ráadás első felének 8. percében Kovács György eresztett meg egy életerős löketet kapu fölé, majd Vittman Ádám előtt adódott középen kecsegtető lehetőség, mely azonban odalett. A második 15 percben a kanizsaiak vették át az irányítást, a cserék, Kovács György, Hampuk Ádám és Vittman "főszereplésével" igyekeztek ellencsapásokat végrehajtani, a vezetést mégis a Dunaújváros szerezte meg a 115. percben, Dorogi Renátó fejelt a kapuba egy szabadrúgást követően, s ezzel az újvárosiak ki is vívták a továbbjutást.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.