Idősen is sportosan

facebook megosztás

Megtelt szépkorúakkal a tornaterem – ma tartották az idősek hetének egyik legnépszerűbb programját, a sportnapot. Az idősödő kanizsaiak most is, mint minden esztendőben, a fiatalokat meghazudtoló lelkesedéssel vettek részt a játékos versenyeken.A sportnap természetesen bemelegítéssel kezdődött, a részt vevő csapatokat Balogh László, a házigazda gimnázium igazgatója, a humán bizottság elnöke köszöntötte. Véleménye szerint a mozgásban, a sportban lehet leginkább megőrizni a fiatalságot.  - A sport, a mozgás az játék, és az ifjúság örömét vissza tudja hozni bármilyen korban, bármilyen korosztály számára. Ennek hagyománya van nálunk, nem csak az idősek hete keretében. A Batthyány-gimnázium szívesen adott helyet mindig azért, hogy az idősebb korosztály sportoljon. Így van ez most is, örülök, hogy tele a tornaterem – mondta el Balogh László, a humán bizottság elnöke.


A sorverseny előtt nem maradhatott el a kötelező bemelegítés sem

A játékos sorversenyen több klub képviseltette magát, köztük olyanok is, amelyek leginkább nótás kedvükről ismertek, de rendszeresen részt vesznek a hasonló programokon is. - Nem csak a nóta a lényeg, hanem a testnevelés is. Úgy gondoljuk, hogy ez a kis testnevelés – amit minden nap kéne csinálnunk – nagyon jót tesz a szervezetünknek, és mi maradunk örök fiatalok – fogalmazott Bogatin Sándor.

A bajcsai nyugdíjasok szerint is fontos a mozgás, de ez nem mindig a sportot jelenti.  - A fiatalabb nyugdíjasok általában mindig ott vannak mindenhol, szeretünk mozogni. Erdőbe járni, sétálni, gombát szedni, ide is eljöttünk, szeretünk, igen – mondta Marczin Jenőné. A Batthyány-gimnázium tornaterme egész délelőtt szurkolástól volt hangos az idősek sportnapján.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.