Jó meccsen értékes siker

facebook megosztás

A Törekvés SE otthonában lépett pályára a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttese és rutinja segítségével remek győzelmet aratott. A nagykanizsai csapat az ötödik helyről várhatja a vasárnapi, Szegedi KE elleni hazai meccsét, melyet 14 órától rendeznek a Cserháti-csarnokban.

Törekvés SE (7.) - Kanizsai Vadmacskák SE (5.) 70-78 (17-18, 15-26, 24-14, 14-20)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 4. forduló. Budapest, 50 néző. Vezette: Válé F., Kozma B.

Vadmacskák: Fuisz V. 24/3, Kovács R. 2, Baa 16, Bánhegyi B. 20, Budai 7. Csere: Horváth L. 2, Zsámár P. 7/3, Füredi, Csuha. Edző: Gábor Erzsébet.

A hazaiak pontosabban kezdték a mérkőzést, a 4. percben öt ponttal elléptek ellenfelüktől, de a vendégek időkérése után a Vadmacskák rendezte sorait és Bánhegyi Beatrix pontos dobásaival kiegyenlített, majd a negyed végére már vezettek is a kanizsaiak. A második negyedben továbbra is hullámzó volt a játék, de mindkét csapat nagy erőbedobással játszott és felváltva vezettek a felek. A meccs 16. percétől Fuisz Viktória pontos dobásaival a negyed végére 12 pontos előnyre tettek szert a nagykanizsaiak.

A nagyszünet után a fővárosi csapat fokozatosan ledolgozta hátrányát, kihasználva a Kanizsa védekezési hibáit. A záró felvonásban továbbra sem tudott egyik csapat sem jelentős előnyt kiharcolni, aztán az utolsó negyed közepén Bánhegyi Beatrix koncentrált játékával - négyből négy büntetőt bedobva - valamint a rutinos Fuisz sikeres távoli hárompontosaival a Vadmacskáknál volt az előny, ráadásul a végjátékban a zsinórban dobott nyolc ponttal be is biztosították a győzelmet Gábor Erzsébet tanítványai.

- Egy jó mérkőzés vívtunk - támadásban és védekezésben is -, és mindkét csapat győzni akart, illetve nagyon jól küzdöttek – értékelt a KVSE trénere, Gábor Erzsébet. - Csapatunkban van egy-két rutinos játékos, ők azért el tudták dönteni a mérkőzést, a végén például Fuisz Viki nagyon fontos kosarakat szerzett, ami döntő volt a remek meccsen!

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.