Jól bevásárolt extasyból a luxusterepjárós, 44 éves, kanizsai férfi – a fegyházban majd lesz ideje átgondolni a dolgot

facebook megosztás

Ismét egy luxusterepjáróval közlekedő, drogot áruló kanizsai mehet nemsokára Zala megye törvényszéke elé. A jelentő mennyiségű extasyval kereskedő, 44 esztendős férfi felett már első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék fog ítélkezni, oly nagy a kábítószerrel elkövetett bűncselekmény tárgyi súlya. A magyar büntetőtörvénykönyv a kábítószer-kereskedelemről egyértelműen kimondja: A büntetés öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követik el.” Ezen gondolkodjon el mindenki, aki arról ábrándozik, hogy drogárusításból fog meggazdagodni. A büntetőügy részleteiről a vádat képviselő Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

A 44 éves nagykanizsai férfi 2018. március 22. napján, Budapesten extasy tablettát vásárolt, majd délután Nagykanizsára tartott egy Volvo XC 90 típusú személygépkocsival, amikor 16 óra 55 perckor az M7 autópálya nagykanizsa-szabadhegyi lejárójánál a rendőrjárőr igazoltatta. A gépkocsi átvizsgálásakor a csomagtartóból a rendőrség lefoglalt egy Perkindol feliratú papírdobozt, benne a terhelt által vásárolt 250 db kék színű, dominó mintázatú extasy (MDMA) tablettával.

A vádirat szerint a terhelt három személynek speedet (amfetamin) értékesített.

A férfi a fenti időszakban kábítószer-fogyasztó volt, a véréből és a vizeletéből is amfetamint lehetett kimutatni. Az MDMA és az amfetamin a büntetőtörvénykönyv szerint kábítószernek minősülnek, ezért birtoklásuk törvénybe ütközik. A terhelttől lefoglalt, és az általa értékesített kábítószer összességében 25,496 gramm tiszta hatóanyagú kábítószer volt, amely meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 127,46 %-a.

Mindezekért a Zala Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a 44 éves, nagykanizsai férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.