Jótékonysági estet tartott a Nagykanizsai Református Egyházközség

A Nagykanizsai Református Egyházközség óvodaprojektje immár a tervezési szakasz utolsó ütemében tart. A gyülekezet azonban szeretett volna felkészülni a váratlan pénzügyi kiadásokra is, ennek érdekében jótékonysági estet szervezett, melynek teljes bevételét a Kiscsillag Református Óvoda javára ajánlotta fel. – A lényeg az, hogy ezt most szeretnénk úgy előkészíteni, hogy egy olyan pénzügyi alapot tudjunk teremteni, gyűjteni, amely elegendő, valamint segíti ezt az elindulást. Gondolok itt arra, hogy majd létrehozunk egy alapítványt is. Működése során pedig az óvoda üzemelését is támogatni fogja – fogalmazott Hella Ferenc református lelkipásztor.


A Medgyaszay Házban tartott rendezvény bevételét a Kiscsillag Református Óvoda javára fordítják

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának köszönhetően Nagykanizsán épülhet fel a megye első református óvodája. A Rozgonyi és Hunyadi utca sarkára tervezett intézményben 3 csoportban, 75 gyermeket tudnak majd fogadni. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, a közösség összetartó erejének köszönhetően a református gyülekezet az elmúlt időszakban számos projektet valósított meg. – S hogy mennyire erős ez a közösség, az is bizonyítja, hogy egy nagyon komoly fába vágták a fejszéjüket. Elhatározták, hogy óvodát építenek, ebben pedig az első lépéseket egy jótékonysági est keretén belül teszik meg. Hiszen pénz, erkölcsi támogatás kell hozzá. Az erkölcsi támogatásnak és pénzszerzésnek egyik forrása ez az est, ahol az állami támogatás mellé majd a jó szándék és a helyi erők összeadásával komoly sikereket lehet elérni – mondta el Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A 21. század követelményeinek megfelelő óvoda terveit a jótékonysági esten is bemutatták. A rendezvényen a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola balettovisai mellett a Szikrák Táncegyüttes is fellépett, a jó hangulatról pedig a Fantasy Zenekar gondoskodott.