Jubileumi koncerttel ünnepelte 25. születésnapját az ORFF

facebook megosztás

A három jelenlegi együttes mellett hat régi formáció is fellépett szombat este a HSMK-ban. Az érdeklődőket több meglepetés is fogadta: fúvósok és táncosok produkciói is színesítették a születésnapi előadást.

A jazz mellett több más stílussal, így könnyűzenei számokkal is készültek a jubileumi fellépésre az ütőegyüttes tagjai. – Számomra az egyik legizgalmasabb darab az az Uptown funk, ami egy nagyon modern darab, s szerintem ez azért is nagyon jó, mert ismert, és sok a fiatal, akik szintúgy élvezik velünk. S nagyon jó légkört teremt ez a darab szerintem az egész koncertnek – fogalmazott Puskár Panna, az ütőegyüttes tagja. 


Meglepetésekből sem volt hiány a jubileumi gálán (Fotó: Gergely Szilárd)

Az együttesben uralkodó légkört jól jelzi, hogy az ORFF szinte minden egykori tagja fellépett a születésnapi koncerten, és a jelenlegiek közül is sokan már hosszú évek óta zenélnek együtt. Már lassan 10 éve tagja vagyok ennek a csoportnak. Nagyon élvezem minden pillanatát, a próbák is nagyon jó hangulatban szoktak telni. Még akkor is, ha az adott darab nem megy olyan jól említette Anik Lilien, az ORFF ütőegyüttes tagja. 

Az együttest Bücs Angéla alapította zeneiskola növedékeiből 1994-ben. A csoport jelenlegi vezetője Fekete Melinda Zsófia, aki Híradónknak elmondta: óriási megtiszteltetés volt számára a jubileumi koncert megszervezése. – Tulajdonképpen rengeteg fellépő szerepel ma, 50 és 100 között van a számuk. Nagyon izgultak ők egész nap, s mindenki nagyon készült arra, hogy a mai este jól sikerüljön. S egy akkora egységet érzek ebben az együttesben most, ami nekem nagyon jól esik, hogy van egy ilyenünk – hangsúlyozta Fekete Melinda Zsófia. 


Fekete Melinda Zsófia nemrég Bücs Angélától vette át az ORFF irányítását (Fotó: Gergely Szilárd)

A jubileumi koncerten egyedi produkciókat is láthatott a szép számú közönség. A jelenlegi ORFF három korosztályának mintegy ötven tagja van, ők rendszeresen gyakorolnak Fekete Melinda Zsófia irányításával.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.