Konferenciával indult a Life – Környezeti mozgóprogram gyermekeknek elnevezésű projekt

facebook megosztás

A Nagykanizsa Központi Óvoda több mint 46 ezer eurót nyert egy Erasmus+ pályázaton az első nemzetközi programjára. A tegnapi nyitórendezvényen elhangzott: a kezdeményezés fő célja a környezettudatos magatartás kialakítása és a komplex személyiségfejlesztés.

A program jövőbeli résztvevőinek előadásával kezdődött a konferencia a Medgyaszay Házban. A kulturális örökség átadásra is koncentráló kezdeményezésen a kanizsai Hevesi- és Miklósfai-óvoda mellett egy-egy magyarkanizsai és szentegyházai intézmény is részt vesz. A program központi eleme a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás. Ennek az alakítása a legfőbb célunk mind a gyermekekben, mind a részt vevő pedagógusokban. S a gyermekeken keresztül ezt igyekszünk majd a családi nevelésbe is átültetni. Nagyon sok olyan programot szervezünk, amibe a szülőket is bevonjuk, sőt, egy plusz pozitívuma volt a pályázatunknak, amit a bírálóbizottság külön ki is hangsúlyozott az esetünkben, hogy mennyire nyitunk a szülők felé – mondta Geröly Krisztina vezetőhelyettes, projektkoordinátor.

A sikeres pályázat egyben a kanizsai óvodákban végzett szakmai munka országos elismerése. – Mi egy környezeti mozgóprogrammal pályáztunk. S az országban 6 óvoda pályázott sikerrel, köztük van a Nagykanizsa Központi Óvoda – fogalmazott dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda vezetője. 


Balogh László köszöntőjében kiemelte: különösen hasznos és eredményes lehet a programnak köszönhetően kiépített szakmai kapcsolatrendszer

A mintegy 15 millió forintos projektnek köszönhetően a kanizsai óvónők szakmai kapcsolatot tarthatnak magyarkanizsai és szentegyházai kollégáikkal.  Az így szerzett tudást pedig – egyebek mellett – az óvodások környezettudatos gondolkodásának kialakításánál is kamatoztathatják. – Benne lesz még a programban a kapcsolatrendszer építése is. Annak külön örülök, hogy külhoni óvodákkal lépnek kapcsolatba. Ez afféle határtalanul óvodai program. Ilyen nem sok létezik manapság. Ez helyi szinten is hasznosulni fog. S van anyaországbeli óvodákkal való kapcsolattartás is. Egyébként a Zöld Óvoda programot illetően tudom, hogy Nagykanizsa jó – említette Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A projektnyitó konferencián részt vett Szabó Teréz Krisztina, az Agrárminisztérium Környezetfejlesztési és -stratégiai Főosztály főosztályvezetője is. A kanizsai kezdeményezés működését egy pécsi mentorintézmény munkatársai segítik a jövőben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.