Környezetszennyező család Zalában: zsákban hordták a természetbe a kiürült festékes dobozokat és más egyebeket

facebook megosztás

A gyönyörű zalai dombokat szennyezte tele egy gutorföldei család: a kiürült festékes dobozoktól kezdve a PVC csöveken át az építési törmelékig, mindent szerteszét dobáltak, ahelyett, hogy a kijelölt hulladéklerakóba vitték volna a szemetet. A részletekről dr. Pirger Csabától, Zala megye főügyészségének sajtószóvivőjétől kértem rövid tájékoztatást.

Egy zalaegerszegi házaspár 2019 februárjában, egy árverésen vásárolt meg egy sárhidai ingatlant. Március elején kipakolták az ingatlanból az előző tulajdonosok által hátrahagyott, értéktelen dolgokat a ház elé. Egy 1972-es és egy 1996-os születésű tófeji férfi – apa és fia, a terheltek – 2019. március 16. napján, dél körül jelentek meg az ingatlannál egy utánfutós gépkocsival, majd az utánfutóra pakoltak a ház elé kirakott szemétből különböző dolgokat.

Így zsákban elhelyezett kerti növényhulladékokat, PVC csöveket, villanyszerelési gégecsöveket, kiürült festékes dobozokat és egyéb göngyölegeket, szilikonos tömítő tubust és sprayt, üveg csomagolóanyagokat és egyéb üveg hulladékot, műanyag csomagoló anyagokat, palackokat, tároló rekeszeket és egyéb műanyag hulladékot, fém csomagolóanyagokat és egyéb fém hulladékot, építési törmeléket, használt mosdókagylókat, virágcserepeket, autó fékfolyadék tartályt, olajos kannákat és flakonokat, gumiabroncsokat, cipőket és ruhaneműket, autóülés fejtámlát, hangszórót, DVD-t, telefontöltőt, rádiós magnót, gyógyszereket, kézi mixert, mosógép vezérlő panelt, 10-12 darab részben szétbontott televíziót, számítógép billentyűzetet, műhold vevő egységet.

Majd ezeket kettő részletben Gutorfölde külterületére szállították és ott, a MOL Nyrt. által üzemeltetett 41-es számú gáztározó melletti füves területen az utánfutóról leszórták: ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat apa és fia ellen a megyeszékhely járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.