Közös otthonunk Nagykanizsa – fejlesztési kisokos jelent meg az elmúlt évek beruházásairól

facebook megosztás

Elkészült az a városi kiadvány, amely az elmúlt kilenc év fejlesztéseit gyűjti csokorba. A tájékoztató füzetben tematikusan megtalálhatók az összesen 63 milliárd forintból megvalósított beruházások, a közműcseréktől kezdve az intézmények korszerűsítésén át a járdák és utak felújításáig. A fejlesztési kisokost, amelyet minden kanizsai postaládába bedobnak a napokban, sajtótájékoztatón mutatták be.

Az elmúlt évek minden egyes fejlesztése megtalálható a fotókkal gazdagon illusztrált szóróanyagban. A polgári hangulatú belváros megszépítése vagy a Csónakázó-tó szabadidőparkká alakítása mellett tételesen szerepel az a több mint hetven beruházás – nyílászáró-csere, tetőjavítás, fűtéskorszerűsítés –, amely az oktatási-nevelési intézményekben történt, mintegy 620 millió forint értékben.


A miklósfai iskolát részlegesen akadálymentesítették a tavasszal. Felvételünkön Magyar Ferenc tankerületi igazgató egyeztet az egyik szakemberrel (Fotó/archív: Gergely Szilárd)

– Az ellátórendszerünk, gondolok itt a bölcsődékre, óvodákra, iskolákra és az egyetemünkre, rendben vannak olyan szempontból, hogy infrastrukturálisan majdnem minden esetben kívül-belül jó intézményeket mondhatunk a magunkénak. Ahol ez még nem történt meg, azon is rajta vagyunk – hangsúlyozta Balogh László, a humán bizottság elnöke.

A gyerekek a szabadidejüket újonnan létesített vagy felújított játszótereken tölthetik, de sok helyen épültek műfüves pályák is.

Utakra, járdákra, buszvárókra, gyalogátkelőkre és kerékpárutakra csaknem négymilliárdot költött a város. A fejlesztések kormányzati és uniós támogatásból, valamint önerőből valósultak meg.


Csak a TIF-es pályázat jóvoltából húsz helyszínen újítottak fel járdákat, utakat (Fotó/archív: Gergely Szilárd)

– A Zrínyi utcában, az egyik szép, régi utcánkban a közműcsere megtörtént, elkészült a sétálóutca, aztán a Fő út – kicsit korábban, nem a TIF-ből – megújult. Most éppen a Principális-csatorna hídjánál dolgoznak. És sok helyütt a városban, de nemcsak a belvárosban, hanem a peremterületeken is, Palinban, Kiskanizsán és Miklósfán – mondta Dénes Sándor polgármester.


A kiadványt Balogh László, a humán bizottság elnöke, Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő (balról jobbra) mutatta be

A kiadványt bemutató sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a fejlődés folyamatosságát hangsúlyozta, amely a gazdasági mutatókban is tetten érhető. Amellett, hogy csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, 1300 új munkahely jött létre a kanizsai vállalkozások fejlesztéseinek, kapacitásbővítésének köszönhetően. Minderről részletesen lehet tájékozódni a fejlesztési kisokos segítségével, amelyet a napokban minden nagykanizsai háztartásba eljuttatnak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.