Legyőzték a veszprémieket másodszor is

facebook megosztás

Hátrányból fordítva nyert az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese a bajnokság 10. fordulójában hazai környezetben a VLS Veszprém legénysége ellen.

FC Nagykanizsa (4.) – VLS Veszprém (10.) 2-1 (0-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 10. forduló. Nagykanizsa, 250 néző. Vezette: Rózsavölgyi (Sinkovicz, Kiss B.). G.: Béli M. (50.), Vittman (55.), illetve Csordás (38.).

Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth B., Szabó B. (Bagó B., 68.), Gerencsér A. - Lőrincz (Kovács Gy., 41.), Béli M., Szegleti, Major, Ekker – Hampuk (Herzsenyák, 51.), Vittman. Vezetőedző: Barna László.


Béli Milán (jobbról) szabadrúgásból egyenlített a VLS Veszprém labdarúgó együttese ellen

Fotó: Gergely Szilárd

A Nagykanizsa helyzetekkel kezdte a mérkőzést azzal a Veszprémmel szemben, melyet bő három hete a Magyar Kupából sikerült kiejtenie. A pontrúgásoknál Béli Milán volt igencsak aktív abban a hazai gárdában, mely próbálta akaratát határozottan ellenfelére erőltetni. Idővel az iram azért alább hagyott és az első félidő hajrájához közeledve a ritka veszprémi próbálkozások egyike utat talált Horváth Márton kapujába, miután a hálóőrről kipattanó labdát Csordás Máté továbbította a hálóba. A hazaiaknak valamivel több mint egy félideje volt arra, hogy fordítsanak és a második negyvenöt percet Hampuk Ádám oldalhálós lövésével kezdték. Az 50. percben már kanizsai gólnak tapsolhatott a publikum: Béli Milán ballal csavart egy jobb oldali szabadrúgást a kapuba. S ezzel még nem volt vége, hiszen öt perccel később Vittman Ádám a jobbról az ötös sarkáról fordulásból ballal volt eredményes. Előnye tudatában az FCN talán már nyugodtabban is játszhatott (sajnos Szabó Bálint soraiban később megsérült) és végül be is húzta úgy a találkozót, hogy az idényben először sikerült hátrányból fordítania.

- Az első félidőben kissé egyoldalasok voltunk, jobb oldalunk kevésbé volt hatékony. A kapott gólig úgy érzem, a vendégeknek nem is volt kaput eltaláló lövésük - kezdte értékelését Barna László, az FCN vezetőedzője. - A második játékrészben váltottunk is játékunkban és sikerült is fordítanunk, mellyel megnyertük a találkozót. Ebben a mérkőzésben most ennyi volt, egyben azt mondhatom, hogy csapatszinten nagyon értékes a sikerünk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.