Másodszor rendezett kapustalálkozót az FC Nagykanizsa

A csütörtöki rendezvényen a klub minden hálóőre részt vett. A programon ezúttal a volt válogatott, jelenleg a ZTE kapusedzőjeként dolgozó Vlaszák Géza is segítette a fiatalokat. 

Májusban szervezett először kapustalálkozót az FC Nagykanizsa, a program idősebb Vlaszák Géza ötlete volt. A piros-kékek utánpótlásában jelenleg több ügyes kapus edződik, és a rendezők szerint az ilyen szakmai napok még tovább segíthetik a fiatalok fejlődését. Sok kapusunk van, olyan gyerkőcök is vannak, akik már elkerültek tőlünk, de még mindig ifikorú kapusok. Azt mondhatom, hogy jó kapusaink vannak, de kapusból sosem elég. S törekszünk arra, hogy minél jobb legyen a képzésük. Heti kétszer tudunk nekik kapusképzést tartani, illetve ezen kívül a gyerekek a csapatedzéseken is részt vesznek mondta Bene Gábor, az FC Nagykanizsa utánpótlásért felelős szakmai igazgatója.

Az NB III-ban szereplő gárda kapusai, Horváth Márton és Borsi Bence mellett az egykori válogatott Vlaszák Gézától is tanulhattak a fiatal hálóőrök a második kapustalálkozón. – Ezt a rendszert úgy kell felépíteni, hogy akik dolgoznak a felnőtt csapat alatt, akár edzők, akár akik a klubban vannak fiatalok, a felnőttbe jussanak el. S egy jó kapcsolatnak kell lenni, nem egymásra mutogatni, hanem a fiatalnak fel kell nézni az idősebbre. A felnőtt kapust igen is bálványozni kell valamilyen szinten, hogy pár éven belül ne kelljen máshonnan hozogatni játékost - fogalmazott  Vlaszák Géza, a ZTE FC kapusedzője.


Másodszor rendezett kapustalálkozót az FC Nagykanizsa

A szakmai program egyik fő célja, hogy hamarosan saját nevelésű, kanizsai vagy dél-zalai kötődésű kapus védhessen az FC Nagykanizsa NB III-ban szereplő csapatában. – Amikor az U15-ös korosztályt elérjük, ott van egy törés. Mi arra törekszünk – főleg a jelenlegi utánpótlásban, az U7-től az U15-ös korosztályig –, hogy ezt az űrt kiküszöböljük és kitöltsük. Erre vannak is reménységeink az utánpótlásban, akik hamarosan eljuthatnak erre a szintre – fogalmazott Horváth Gábor, az FC Nagykanizsa kapusedzője.

A program sikerét jól jelzi, hogy a második kapustalálkozóra már Somogy megyéből is érkeztek edzők és játékosok.