Meglopta az ivócimboráját

Az eset a megyeszékhelyen történt: a többszörös visszaeső majd 100 ezer forintjától szabadította meg a férfit, akinek aznap mondtak fel a munkahelyén: szerencséjére az összeg nagy része – köszönhetően a gyors rendőri intézkedésnek – megkerült. A részletekről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől kértem rövid tájékoztatást.

Az 56 éves, többszörös visszaeső zalaegerszegi férfi 2019. május 30-án, ittas állapotban Zalaegerszegen a Stadion presszóban italozott, ahol odament a szintén ittas állapotban lévő sértetthez, akit előzőleg nem ismert.

A sértett aznap kapta meg 90.000 Ft munkabérét munkáltatójától, aki felmondott neki. A sértett a pultosnőnek és a terheltnek is elmondta, hogy van pénze, azt a zsebéből kivette és meg is mutatta. A terhelt és a sértett beszélgetni kezdtek, majd együtt italoztak, a sértett a terheltnek italt is fizetett a nála lévő pénzből. A terhelt és a sértett kimentek a presszó elé cigarettázni, majd miután visszamentek a presszóba, a pultnál a terhelt a sértett vállára tette a kezét és úgy beszélgettek tovább.

Az 56 esztendős férfi a sértettel együtt töltött idő alatt, annak testi közelségét kihasználva, a kapucnis felsőjének jobb zsebében lévő készpénzét ellopta. A sértett csak akkor vette észre, hogy nincsen meg a pénze, amikor ismét fizetni akart a terheltnek egy italt, aki ekkor elmenekült.  A sértett értesítette a rendőrséget, akik nem sokkal később elfogták a terheltet és visszavitték a presszóba, ahol az alsónadrágjából előkerült a megmaradt 75. 000 Ft készpénz. Ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a többszörös visszaeső ellen.

Papp Attila