Mentális erejüknek is köszönhetően

facebook megosztás

Nagy fegyvertényt vitt véghez az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese, hiszen 2-2-es döntetlent ért el a listavezető Érdi VSE otthonában, tette mindezt úgy Barna László csapata, hogy kétgólos hátrányból egyenlített.

Érdi VSE (1.) – FC Nagykanizsa (5.) 2-2 (2-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 11. forduló. Érd, 150 néző. Vezette: Juhász D. (Molnár I., Imrő). G.: Bozsoki (32.), Kollega (35.), illetve Hampuk (63. - 11-esből), Vittman (72.)

Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth B., Major, Gerencsér A., Ekker – Kretz – Vittman (Fadgyas, 90.), Kovács Gy., Béli M. (Bagó B., 82.), Szegleti – Herzsenyák (Hampuk, 46.). Vezetőedző: Barna László.


Vittman Ádám (középen fehér szerelésben) Érden kitett magáért, hiszen büntetőt harcolt ki, majd egyenlített, az FC Nagykanizsa pedig ponttal távozhatott a listavezető otthonából

Fotó: Gergely Szilárd

Ha az ősz második fele, akkor az Érd, valamint a Nagykanizsa labdarúgó együttese találkozik tétmérkőzésen: így volt ez két esztendeje a Magyar Kupában, valamint tavaly az NB III-ban, igaz, a felek most Érden csaphattak össze, ráadásul a hazaiak listavezetőként várták a forduló előtt negyedik FC Nagykanizsát. Az első félidő jó ideig nem azt sugallta, hogy a vendéglátók a tabella élén állnak, a kanizsaiak egyenrangú ellenfélként futballoztak. Talán csak akkor szűrhettük le, hogy Limperger Zsolt gárdája idén igazán merész tervekkel állt elő, amikor Bozsoki Imre révén egy szöglet után a kínálkozó helyzetüket gólra is váltották, majd nem sokkal később Kollega Krisztián egy kényszerítő után már kétgólosra növelte a hazai zöld-fehérek előnyét. Nem jött tehát rosszul a szünet a kanizsaiaknak, akik a második negyvenöt percre igencsak összekapták magukat, mi több, ez gólokkal is járt. A 62. percben Vittman Ádám harcolt ki büntetőt, melyet Hampuk Ádám váltott gólra, majd a támadó tíz perc múlva maga volt eredményes egy roppant szemfüles megmozdulásának eredményeképpen: közbeugorva egy előreívelt labdát továbbított 18 méterről a kapu jobb sarkába. Onnan is stílusosan játszott tovább a dél-zalai alakulat és értékes pontot szerzett a Nyugati csoportban első Érd ellen, egyben megszerezve idénybeli első döntetlenjét.

- Úgy gondolom, a srácok minden dicséretet megérdemelnek, különösen az nagy volt nagy tett részükről mentálisan is, hogy kétgólos hátrányból álltak fel a listavezető otthonában, ráadásul tették mindezt egy félidő alatt - értékelt az FC Nagykanizsa vezetőedzője, Barna László.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.