Nagykanizsa nyerte a kórházkupát

2019. okt. 3.

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csapata nyerte a Balassa Kórházkupa Szekszárd Országos Futball Bajnokságot. A dobogó második fokára a Bács-Kiskun Megyei Kórház “Szent Szerda”csapata, Kecskemétről, a harmadikra a PTE Klinikai Központ csapata állhatott. A torna gólkirálya a nagykanizsai kórház csapatából Markos Péter lett.

Összesen huszonkét – köztük három hazai – csapat nevezett a megmérettetésre. Kettő a Balassa-kórházat, egy pedig a szekszárdi mentőket képviselte.

A bajnokság ötlete és igénye a kórházak futballrajongó munkatársai körében egykor nagyon népszerű, „Magyar Kórházak Foci Tornája” rendezvény példája nyomán fogalmazódott meg. A sporteseményt tehát dolgozói kezdeményezésre, a szekszárdi kórház és a Szekszárd Kórház Sportkör együttműködésében rendezték meg az ország kórházainak focicsapatai számára, elsősorban a kollegiális kapcsolatok erősítése, a kórházi tradíciók megőrzése céljából. Egyúttal hozzá szerettek volna járulni a helyi, szabadidősport-rendezvények kínálatához egy olyan eseménnyel, amelynek az egészségmegőrzésben is fontos szerep jut.

Forrás: teol.hu