Négy kanizsai fotóművész képe is bekerült a XIX. Nemzetközti Magyar Fotószalon vándorkiállításába

facebook megosztás

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége pályázatára 5 kategóriában lehetett nevezni. A Kanizsa Fotóklub tagjai közül Eifert János, Újhelyi Zsolt, Dr. Simán László, valamint Varga Szilárd alkotásait - majd 1500 pályamunka közül - választotta ki a szakmai zsűri.

Hétfőn este nyílt meg a nemzetközi tárlat a HSMK-ban. A Magyar Fotóművészek Világszövetségének fő célja, hogy az anyaországi és a határon túli fotósok munkáit mutassa be a történelmi Magyarország területén. – Mindig vannak olyan kategóriák is, amelyek a nemzettel, a nemzeti öntudattal és érzéssel, a nemzeti összetartozást erősítve kérik a pályázók munkáit. Én azt gondolom, hogy nem kell szégyenkezni egy alkotónak se, így a nagykanizsaiaknak se, akik kiváló pályamunkákkal szerepeltek ezen a 19. kiállításon is - említette Fekete Tamás, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke.

Dr. Simán László két, drónnal készített képe is bekerült a kiállítás anyagába. A Kanizsa Fotóklub tagja természet és általános kategóriában nyert okleveles minősítést. – Az Azori-szigetek legnagyobb tagja São Miguel. Ott rengeteg krátertó található, ami borzasztó érdekes látvány felülről. Némelyikük nagysága pont akkora, hogy az 500 méteres repülési magasságból kitölti a képet - tette hozzá Dr. Simán László.

A tárlat november 4-ig tekinthető meg a művelődési központ Ősze András Galériájában. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.