Négyszázan futottak a Sétakertben

facebook megosztás

Megtartották a diákok mezei futóversenyének őszi fordulóját. Csaknem 400 gyermek mérte össze tudását a Sétakertben. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező verseny őszi és tavaszi fordulójának eredményeit a tanév végén összesítik, és a legjobb három iskolát serleggel jutalmazzák majd.

Gyönyörű időben rendezték a mezei futóverseny őszi fordulóját a Sétakertben. Az őszi napsütésben csaknem 400 diák lépett rajtvonal mögé. – Már régebb óta futok, és azért futok, hogy első legyek, szeretnék első lenni – árulta el Molnár Attila.

A fiatalokat egyéni idejük alapján jutalmazzák a megmérettetésen, valamint az őszi és tavaszi forduló eredményei alapján a három legjobb iskola serleget kap. – Gyakorlatilag kőrbefutjuk a Sétakertet, nagyon szép körülmények között, gyönyörű, avarral borított az egész terep. Kikarózzuk, felszalagozzuk az egész pályát, egy célkaput is építünk hozzá. Egy órácska alatt megvan az futópálya kialakítása – fogalmazott a program szervezője, Jeszenői Csaba.

A Rozgonyi-iskola pedagógusa hozzátette, ez a futóverseny nem továbbjutásos, inkább kedvcsináló és jó alkalom a tanároknak arra, hogy kiválogassák a tehetséges diákokat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.