Nemes-érem a kötöttfogású országos bajnokságról

facebook megosztás

Esztergomban rendezték meg az idei kötöttfogású országos bajnokságot a kadet (16-17-évesek) korcsoportosok számára. A rangos viadalon 42 szakosztály 138 sportolója próbált szerencsét, köztük a Kanizsai Birkózó SE két versenyzője, a 71 kg-os Kalmár Benedek és +110 kg-os Nemes Benjamin.


Nemes Benjamin, a KBSE növendéke kötöttfogásban remekelt Esztergomban

A legmesszebb a két versenyző közül Nemes jutott, aki egészen a dobogóig jutott úgy, hogy végül bronzérmet akaszthattak a nyakába. Kalmár egy győztes és egy vesztes mérkőzéssel kiesett a versenyből.

A +110 kg-os Nemes az egész versenynap során jó formában birkózott, mindössze vitatható bírói ítéleteknek köszönhetően szenvedett vereséget a döntőbe jutásért vívott párharca során az idei vb-bronzérmes Bazsó Adolftól (ESMTK).

- Bízom abban, hogy a szabadfogású versenyeken revansot tudunk majd venni és még jobban kifényesítjük az érmet – értékelt röviden, de határozottan Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője.

Az egyesület többi versenyzője a nyugat-magyarországi területi diákolimpián bizonyíthatott Kaposváron, ahol a kötöttfogásúak versengését rendezték. A kanizsaiak közül diák I-ben (12-13 évesek) első helyezett lett Pőcze Bence (68 kg; Bólyai), diák II-ben (11-12-évesek): pedig Lakatos Kevin (35 kg; Piarista), másodikként zárt Varga Manó (29 kg; Rozgonyi), míg a dobogó harmadik fokára Fata József (29 kg; Piarista) állhatott fel. A kanizsai versenyzők tovább is jutottak az országos döntőkre.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.