Nyílt napot tartottak a Piarista-iskolában

Az érdeklődő hatodikos és nyolcadikos diákok az intézmény szabadidős programjait, képzési rendszerét és kollégiumát is megismerhették.  A rendezvényre több mint 100 fiatal érkezett.

A medjugorjei Mladifesten átélt élményekről is hallhattak beszámolót az érdeklődők a nyílt napon. A Piarista-iskola jelenlegi tanulói szerint példaértékű, hogy ők valóban bármikor fordulhatnak segítségért az intézmény pedagógusaihoz. – A tanárokkal a kapcsolatunk nem olyan, mint a másik iskolákban, mert itt a diákokat meghallgatják, és bárki elmondhatja nekik a problémáikat. Én az énekkarnak is tagja vagyok, amit Cili néni vezet, és nagyon jól csinálja már hosszú évek óta. Ezt is nagyon szeretem – fogalmazott Takács Virág Izabella, a Piarista-iskola diákja. 

Legórobotokkal is ismerkedhettek a nyílt napra érkezett fiatalok, akik a Piarista-iskola jelenlegi diákjaival is beszélgethettek. A diákönkormányzatunkhoz bejött az egyik fiú, és számomra nagyon érdekes volt, amit mesélt, hogy náluk ez miként működik. Ez nekem tetszett, és az is tetszik az iskolámban, hogy sok lehetőség van túrázni menni említette a kilencedikes Horváth Sára.


A Piarista-iskola jelenlegi diákjai is tarottak előadást az érdeklődőknek

A hatosztályos képzés iránt érdeklődők négy, míg a négyévfolyamos gimnáziumba jelentkezők összesen 5 szakirányból választhatnak a Piarista-iskolában. Ezekről a képzési formákról is kaptak információt a szülők és a diákok. – Van egy általános tagozatunk, azok számára, akik kilencedikbe jönnek hozzánk, és még nem döntöttek a továbbtanulás irányáról. Van egy informatikai irányultságú képzésünk, informatikusoknak, illetve manapság ez már mindenkinek hasznos, hiszen minden munkában szükséges. Van egy drámaképzésünk is, azoknak, akik akár színészek szeretnének lenni vagy olyan pályát választanának, ahol fontos az önkifejezés – mondta Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója.

A nyílt napon csaknem egy tucat program várta az érdeklődőket.