Nyíltan futsalozó vendégek, biztos hazai győzelem

A futsal NB II Nyugati csoportjának második helyén álló NFC biztosan győzte le a Hidegkúti SC legénységét hazai környezetben.

Nagykanizsai Futsal Club (2.) - Hidegkúti SC (10.) 12-2 (6-0)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 5. forduló. Nagykanizsa, 200 néző. Vezette: Karsai (Blum, Vámosi). G.: Szakmeiszter J. (7., 19., 27), Koronczai P. (10.), Bogyó (13., 19.), László D. (18.), Kollár P. (25., 34.), Szakmeiszter Á. (27.), Fujsz R. (38.), Szalai D. (40.), illetve Bita (23.), Kovács G. (29.)

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Kollár P., Schuller, Koronczai, Szakmeiszter J. Csere: Simon M., Bogyó, Németh K., Fujsz R., Szalai D., László D. Edző: Bagó Gábor.

A táblázat hátsó felében tanyázó Hidegkúti SC-t fogadta a csoport immár élcsapatának számító Nagykanizsai Futsal Club az NB II-es futsal pontvadászat ötödik fordulójában. Ugyan akadt sérült, aki még nem állt Bagó Gábor rendelkezésére, ez azonban nem akadályozta a kanizsaiakat abban, hogy már az első játékrészben nyomatékosítsák, melyik is a jobb csapat. Szakmeiszter János kezdte a gólgyártást, aki a mesterlövészek listáján is jól halad előre továbbra is, majd a második húsz percben folytatódott a nagykanizsai gólgyártás, s ugyan a vendégek kétszer is eredményesek tudtak lenni, az eredményjelző végül tízgólos sikert mutatott.

- Nagyon jó felfogásban játszottuk végig a mérkőzést – értékelt az NFC edzője, Bagó Gábor. - Kellőképpen agresszív volt a letámadásunk, amiket remek ütemben indítottunk el. Le a kalappal az ellenfelünk előtt is, akik nem álltak vissza a kapujuk elé, hanem felvállalták a nyitottabb védekezést és elég korán vészkapusra váltottak, amiből szintén mi jöttünk ki jobban a jó védekezésünknek is köszönhetően. Az eredmény kicsit csalóka, de ezen az estén szinte minden sikerült, amiért megküzdöttek a srácok. Kimondottan örülök, hogy egy percig sem vették félvállról a találkozót és az utolsó másodpercig küzdöttek, melyhez gratulálok nekik.