Rangos birkózóversenyen szerepelhettek a kanizsaiak

Nemzetközi utánpótlás birkózóversenynek adott otthont a napokban a győri Olimpiai Sportpark és a GYAC által rendezett Interreg-GYAC Kupa viadalán kilenc ország (a házigazda Magyarország mellett Ausztria, Franciaország, Lengyelország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szlovákia, Ukrajna versenyzőivel együtt) több mint 220 sportoló mérettette meg magát, köztük a KBSE-ből a nagykanizsai fiatalok is.


A győri utánpótlás birkózóversenyen a kanizsai fiatalok örömmel fotózkodhattak a verseny egyik sztárvendégével, Iszmail Muszukajevvel

A kanizsaiak eredményei. Gyerek korcsoport (8-9 évesek): 35 kg: 3. Böjti Csongor. Diák II (10-11 évesek): 29 kg: 2. Fata József, 3. Varga Manó. Serdülők (14-15 évesek): 57 kg: 3. Balazsin Zdenkó. Kadetok korcsoport (16-17 évesek), hölgyek: 49 kg: 1. Fata Flóra.

A nemzetközi versenyen a fiatalokat is ösztönzően megjelent Iszmail Muszukajev is, aki a szeptemberi világbajnokságon olimpiai kvótát érő bronzérmet szerzett Magyarország színeiben.

- Erős mezőnyben nagy küzdelmeket láttam kanizsai versenyzőinktől – mondta el Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. - Jó lenne, ha fiataljaink minél több hasonló erősségű versenyen tudnának részt venni. Ritkán adatik meg, hogy egy gyermek korcsoportos versenyre például Oroszországból is eljönnek ifjú sportolók. Van még hová fejlődnünk, de egyben azt is jó látni, hogy vannak tehetséges, kitartó fiataljaink.