Részegen támadt rá a sürgősségi osztály ápolójára egy 53 éves férfi

Az ittas férfin csak segíteni akartak a keszthelyi kórházban, aki ezért „hálából” a szakápolóra támadt. A bűnügyről dr. Pirger Csabát, Zala megye főügyészségének sajtószóvivőjét kérdeztem.

Az 53 éves, cserszegtomaji férfit 2019. július 4-én, a délutáni órákban, erősen ittas állapotából eredő rosszulléte miatt a mentőszolgálat a Keszthelyi Városi Kórházba szállította. Ellátása során a sürgősségi osztályon szakápolóként dolgozó sértett segítségével, az agresszíven viselkedő terheltet nyugtatni próbálták, majd a józanodásáig lefektették.

A terhelt pár perc elteltével felkelt fekhelyéről, melyet észlelt az éppen egy másik beteget ellátó sértett, és kérdőre vonta a terheltet. A terhelt ekkor hirtelen a sértett felé fordult, és egy alkalommal az arcán, a füle tájékán megütötte, melynek következtében az ápolói feladatokat ellátó sértett a kezében lévő injekciós fecskendőt és gyógyszeres dobozt a földre ejtette. A terhelt erőszakos magatartását látva a sértett rendőri segítséget kért, majd a terheltet visszafektette, és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen tartotta. Agresszív indulatkitörései miatt a rendőröknek kényszerítő eszközt kellett alkalmazniuk az 53 esztendős férfivel szemben.

A szakápoló, mint egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a cserszegtomaji férfi ellen a Balaton-parti város járásbíróságán.

Papp Attila