Szelektív hulladékgyűjtés az Országos Bírósági Hivatal épületében

facebook megosztás

Tovább zöldül az Országos Bírósági Hivatal (OBH): az udvari szelektív konténerek után a folyosókra is kikerültek a szelektív hulladékgyűjtők – tudtam meg az OBH Kommunikációs Főosztályától.

A kék színű tároló az újrahasznosítható papír alapú hulladékok számára szolgál, ebbe kerülhet újság, füzet, könyv, csomagolópapír, kartondoboz vagy a kiöblített italos karton doboz.

A sárga színű hulladékgyűjtőbe az újrahasznosítható műanyag és fém hulladékokat lehet tenni: ilyenek a PET palackok, a háztartási flakonok, a szatyrok, műanyag tasakok, csomagoló fóliák, a kimosott tejes-, joghurtos poharak, a háztartási fémhulladékok, a konzervdobozok és a fém italos dobozok. A műanyag- és fém flakonokat kiöblítve és lapítva, a kartondobozokat összehajtva kell a szelektív hulladéktárolókba tenni.

A fekete színű edény a nem újrahasznosítható hulladékok gyűjtésére szolgál: belekerülhet többek között CD, szemüveg, írószer, villanykörte, zsíros-, vegyszeres vagy szennyezett papír-, műanyag-, fém-, üveg- vagy kerámia hulladék is.

Az OBH egyébként az irodai papírhulladékot hosszú ideje külön gyűjti, a munkatársak az irodákban elhelyezett papírzsákokba helyezhetik el a megsemmisítésre szánt hulladékot, amely zúzdába kerül.

Hétről-hétre gyarapodik azoknak a bíróságoknak a száma szerte az országban, ahol szelektíven gyűjtik a hulladékot. Az elmúlt időszakban a bírósági szervezet működése során is kiemelt helyet kapott a környezet védelme, számos bírósági beruházás és fejlesztés is a „Zöld Bíróság” szellemében valósul meg.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.