Színes programokkal várja a látogatókat ősszel is a Thúry György Múzeum

A következő hónapokban több kiállításnak, valamint számos előadásnak, kötetbemutatónak és emlékkonferenciának ad majd otthont az intézmény. A programsorozat tegnap kezdődött a 110 évvel ezelőtt született Ősze András szobrászművész alkotásait bemutató tárlattal. A Magyar Plakát Házban október 18-án képzőművészeti alkotásokból nyílik kiállítás. A magyar festészet napjához első alkalommal csatlakozik az intézmény, ezért ebből az alkalomból nemcsak Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművészek munkái láthatók, hanem az „Én világom” címmel pályázatot is hirdetnek általános iskolások számára. A vízfestékkel, temperával készült műveket október 10-ig, személyesen vagy postai úton várják a múzeum dolgozói. November 22-én szintén a Magyar Plakát Házba hívják a kultúra iránt érdeklődőket, akkor Olasz Ágnes fotóművész képeit mutatják be. A Múzeumi Esték sorozat keretében régészettel és a fürdőkultúrával kapcsolatban tartanak előadást. Október 22-én, az 1956-os forradalom évfordulójának alkalmából Balázs László Emlékkonferenciát rendeznek, melyhez kapcsolódóan emléktáblát is avatnak. A programok között szerepel még két kötetbemutató, ingyenes tárlatvezetés, valamint kézműves-foglalkozás is.


A programsorozat tegnap kezdődött a 110 évvel ezelőtt született Ősze András szobrászművész alkotásait bemutató tárlattal

– A kiállításmegnyitók, előadások mellett felhívnám a figyelmet, hogy minden második szombat családi szombat a Thúry György Múzeumban. Ekkor a családok számára ingyenes a belépés. Várjuk szeretettel a látogatókat október, november és december második szombatján is. Emellett a gyerekeknek is kedveskedünk több foglalkozással. Van egy új kezdeményezésünk, az úgynevezett Bőrönd Múzeum. Célunk, hogy a múzeum tárgyait elvigyük azokhoz, akik éppen nem tudnak bejönni vagy éppen nincs lehetőségük eljönni a múzeumunkba – fogalmazott Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.