Szombaton itthoni környezetben a hölgyek

A Tungsram SE mindkét NB II-es kézilabda együttese idegenbe látogatott és a férfiak csoportjuk rangadóján biztosan győztek, míg a hölgyek Siófokon a még száz százalékos házigazdáktól kaptak ki.

Bajai KSE (4.) - Tungsram SE Nagykanizsa (1.) 24-31 (9-16)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 6. forduló. Baja, 70 néző. Vezette: Barna V., Kovács B.

Tungsram: Balogh Á. - Balogh P. 2, Vadász 9, Kovacsics 5, Hári 4, Kiss G. 6, Kisgéczi 5. Csere: Gelencsér A. (kapus), Virág, Miháldinecz, Csalló, Horváth B., Jónás, Hegedüs. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Az első játékrészt a Tungsram SE férfi NB II-es kézilabda-csapata rögtön egy 5-0-s szériával kezdett, mely meg is határozta a meccs további menetét. A félidő további részében ugyan zárkóztak a hazaiak, de a dél-zalaiak válasza erre egy 4-0-s sorozat volt, melyből eredően biztos vezetéssel mehettek szünetre Csalló Ádám tanítványai. A második harminc percben a vendégeknek mindig volt válasza a bajai próbálkozásokra, s ugyan 18-28-ról feljöttek a Duna-partiak öt gólra, de közelebb már nem tudtak zárkózni, a Tungi pedig továbbra is őrzi pontveszteség nélküli mérlegét.

 

Siófok KTC U22 (1.) - Tungsram SE Nagykanizsa (10.) 38-26 (23-11)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 5. forduló. Siófok, 70 néző. Vezette: Hullmann, Weinert.

Tungsram: Csiszár – Kovács B. 2, Csivre V. 2, Zvolenszky 6/4, Szmodics D. 7, Janzsó 2, Szmodics V. 4. Csere: Tóth V. (kapus), Szmerk, Raczkó 2, Szalai J. 1., Nyakas, Andor. Edző: Tóth László.

A kanizsai hölgyek a forduló előtt még hibátlan mérleggel és a tabella élbolyában álló siófoki utánpótláshoz látogattak úgy, hogy egy héttel korábban már Tóth László tanítványai is megszerezték első pontjaikat a bajnokságban. Az esélyek persze a vendéglátók mellett szóltak, akik már az első félidőben igyekeztek döntésre is vinni a dolgot. A találkozó folyamán a góllövő-listán előkelő helyen álló siófoki Wald Kíra és a kanizsai Zvolenszky Nóra gólpárbaja is témát szolgáltathatott, nos, előbbi hét, utóbbi kézilabdázó végül hat találatig jutott, a második harminc perc pozitívuma nagykanizsai szemszögből pedig az lehetett, hogy a két együttes közötti különbség az első félidei után tovább már nem is nőtt. Szombaton 16 órától a nagykanizsai hölgyek a Kozármisleny SE U22-es együttesét fogadják.