Tehetségkutató versenyt tartott a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

Tehetségkutató versenyt tartott a napokban a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület a Csónakázó-tónál. A szervezők elsősorban általános iskolás gyerekeket vártak a megmérettetésre. Az egyesület vezetői úgy tervezik, hogy hamarosan edzéseket is tartanak fiataloknak a Csó-tónál.

Egy tucat fiatal érkezett a kanizsai kerékpáros egyesület felhívására a Csónakázó-tóhoz, hogy nagyobb tét nélkül, de versenykörülmények között mérjék össze tudásukat. Imre Marcell már mintegy 5 éve veszi komolyabban a kerékpározást. – Jó ez a sport mozgásnak, szabadidős tevékenységnek, s ha valaki fogyni akar, annak is nagyon jó – árulta el kérdésünkre.


Hamarosan edzéseket is tartanak fiataloknak a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület tagjai

A figyelemfelkeltő program egyik célja az volt, hogy olyan fiatalokat toborozzon, akik versenyszerűen is kipróbálnák a kerékpársport valamely szakágát. – Aki ezt élvezi, szereti csinálni, az a jövőben tud hozzánk csatlakozni. Heti többalkalmas, edzőkkel tartandó programokkal készülünk. Ezzel is fejleszteni szeretnénk a kerékpáros életet, hogy felnőjön egy olyan generáció, amely újra versenyeken, diákolimpiákon tud részt venni, indulni. Ezt szeretnénk biztosítani a gyerekeknek a jövőben – mondta Bacsi Szilárd.

Az egyesület elnöke a Híradónak elmondta, szeretnék elérni, hogy a közeljövőben ne csak a hobbi, hanem a versenyszerű kerékpáros élet is fellendüljön a környéken.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.