Terápiás kutyák társaságában játszottak

Kutyás játszóházba várták a gyerekeket a hétvégén. A részt vevő óvodások és iskolások rengeteg élménnyel gazdagodtak, miközben Szofi és Zara, vagyis két terápiás kutya társaságában játszottak egy nagykanizsai jógastúdióban. 

Nagy volt az érdeklődés az ingyenes kutyás játszóház iránt. Kicsik és nagyok szülőkkel, nagyszülőkkel látogattak el a programra. Némethné Mohari Helga két fiát hozta el. - Van két pici kutyánk, amelyeket nagyon szeretnek a gyermekek. Akik most lesznek, ők nagyobb termetűek, így kíváncsiak vagyunk, hogy velük hogyan és miként lehet foglalkozni - mondta el Némethné Mohari Helga.

A kutyás játszóházban is mondókázás, mozgás és játék szerepel a programban, de a négylábúak bevonásával. - Pedagógusként azt a tapasztalatom, hogy nagyon jó együttműködni és játszani a gyermekekkel, de ha egy terápiás kutya a segítségünkre van, akkor az sokkal motiválóbb - árulta el Nagy Kata pedagógus, terápiás kutya felvezető. A résztvevők számos új ismerettel és élménnyel gazdagodhattak. - Igazából a célcsoportot kell figyelembe venni, azt, hogy élményfoglalkozást tartunk vagy terápiás órát. Terápiás szituációban van fejlesztés, az élményfoglalkozások inkább az életszínvonal javítására irányul, itt kap fontos szerepet a felelős állattartás, az állatokkal való bánásmód - hangsúlyozta Agg Viktória pedagógus, terápiás kutya felvezető. Gazdáik szerint a foglalkozás az ebeknek is élmény, hiszen a komoly munka és koncentráció mellett Szofi és Zara élvezi a sok-sok simogatást.