Tisztelet és megbecsülés

Gálaesttel nyitották meg a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény által szervezett Idősek Hetét. Évtizedes hagyomány, hogy egy héten át Kanizsa, Surd és Zalakomár nappali ellátásban részesülő szépkorúit több helyszínen is köszöntik, műsorral és vacsorával kedveskednek nekik.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő az Idősek Hete nyitányán kiemelte: Nagykanizsa évek óta sokat tesz az idősekért, ezért többször is kiérdemelte az idősbarát önkormányzat címet. – Az idősek tisztelete, megbecsülése és segítése a kormányzat és a parlamenti többség számára is fontos elköteleződés. Ezt igazolják az utóbbi évek döntései, tényei is. Míg korábban elvettek, most mindannyiunk és a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően több jut a nyugdíjasoknak is. Ez persze nem ajándék, hanem megbecsülés, a tisztelet jele, hiszen dolgunk és kötelességünk, hogy segítsük azokat, akik bennünket felneveltek, elindítottak az életben, akiknek nagyon sok mindent meg kell köszönnünk – fogalmazott a politikus.

A Honvéd Kaszinóban rendezett ünnepségen a települések polgármesterei is köszönetet mondtak az időseknek. – Ez egyben a köszönet napja is. Polgármesterként hadd tegyem ezt meg, hogy megköszönjem mindannyiuknak a sok-sok évtizeden keresztül végzett munkát, amit önök értünk is tettek, azért a közösségért, amiben élünk. Az időskori napok is nagyon szép napjai az életünknek – mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Az eseményen az államtitkár és Dénes Sándor polgármester virágcsokorral, ajándékkal köszöntötte Sárdi Lászlóné nyugalmazott óvónőt, a 86. születésnapját tegnap ünneplő Pótor Saroltát, valamint Kiss Juliannát, a Kodály utcai idősek klubja alapító tagját. Az ünnepi pillanatokat zene és vacsora követte, a vendégeket a Magyarucca Zenekar szórakoztatta, majd a Koktél Duóval és tánccal zárult az est.