Tízmillió fa – Az ültetésben segítők jelentkezését várják a mozgalom helyi önkéntesei

Jövő szombaton ültetik el a csemetéket a 10 millió fa mozgalom helyi önkéntesei. A november kilencedikei, az élet napjára tervezett munkához még várják a segítőket. Kanizsán 100 fa elültetése az önkéntesek célja.


Az ültetésben segítők jelentkezését várják a mozgalom helyi önkéntesei

A faültetés hosszútávú befektetés a következő generációk számára. Így gondolják azok a nagykanizsai önkéntesek is, akik néhány hónapja létrehozták a mozgalom helyi csoportját, ezzel pedig csatlakoztak az „egy fő – egy fa” akcióhoz, melynek célja 10 millió fa elültetése Magyarországon. – Az lenne a hosszútávú cél, hogy az emberek fejében gyökerezzen meg, hogy lehet és kell ültetni, vannak ültetési szezonok. Ezzel a gondolattal foglalkozzanak az emberek, hogyha szeretnének fákat látni, akkor azt most kell elültetni és nem ötven év múlva, amikor már nem lesz. Ez lenne a cél, ezért indult meg ez a mozgalom – fogalmazott az önkéntesek egyike, Cserti Csilla.

A közösség résztvevői munkacsoportokat hoztak létre, szakemberekkel egyeztetve szervezik és koordinálják a november kilencedikére tervezett faültetést. – Cél, hogy minél több fa legyen, de van egy mellékcél is: hogy az iskolásokat és az óvodásokat tanítsuk a természetszeretetre, közelebb hozzuk őket hozzá, mert a technológia miatt távolodunk, de őket így visszahozzuk a természethez – hangsúlyozta Simon Mónika.

A magánemberek és a cégek felajánlásai után most segítő kezeket várnak a szervezők, hogy a kijelölt helyeken elültessék az oxigént adó fákat november 9-én.

Jelentkezési lap

10 millió fa – Nagykanizsa a Facebookon