Újabb hazai bajnokijukat nyerték

A Kanizsai Vadmacskák SE amatőr női NB I-es kosárlabda együttese ismét hazai környezetben mérkőzhetett, legutóbb a csoportban újonc Pilis Basket csapatát látta vendégül és nyert biztosan több egyéni jó teljesítménynek köszönhetőn.

Kanizsai Vadmacskák SE (5.) - Pilis Basket (8.) 85-58 (22-10, 20-14, 17-18, 26-16)

Amatőr női NB I kosárlabda-mérkőzés, 3. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Szalai Zs., Földesi Á.

Kanizsa: Fuisz V. 17, Baa D. 26, Zsámár P. 10, Bánhegyi B. 6, Budai 16. Csere: Horváth L. 6, Füredi 4, Bánhegyi D., Csuha. Edző: Gábor Erzsébet.

A találkozó 3. percétől Baa Dominika és Budai Dorina kosarai szükségeltettek ahhoz, hogy a hazaiak ellépjenek ellenfelüktől 12 pontnyira. A második negyedben jól szerezte meg a lepattanókat a Vadmacskák, ezekből gyors játékuk végett Baa mellett Fuisz Viktória is pontosan dobott, így a KVSE már az első húsz percet is jelentős előnnyel zárta.

Nagyszünet után a negyed közepéig tartotta megszerzett előnyét a vendéglátó csapat, onnantól azonban a védekezésükbe már hiba is csúszott és a vendégek zárkóztak is valamelyest. A Kanizsa rendezni tudta sorait és Budai, illetve Fuisz pontjaival már újra tekintélyes volt Gábor Erzsébet tanítványainak előnye. A záró tíz percben feljavult védekezés, a megszerzett labdákból vezetett tempós támadások jellemezték a nagykanizsaiak játékát, a fiatal hazai játékosok ráadásul ügyesen oldották meg a létszámfölényes helyzeteket, melyekkel tovább nőtt a két fél közötti különbség a mérkőzés végéig. A Kanizsai Vadmacskák ezzel az 5. helyen áll a táblázaton.