Véget értek az őszi érettségik írásbeli vizsgái

facebook megosztás

Befejeződtek az október-novemberi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a szóbelik november 7-től kezdődnek - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.     

A hivatal tájékoztatása szerint a tanév rendjében meghatározott 10 vizsganapon 115 helyszínen mintegy 10 500 érettségiző adott számot írásban tudásáról.    

Az írásbelik előkészítéséhez az Oktatási Hivatal munkatársai 45 020 feladatlapot és CD-t juttattak el biztonsági csomagolásban 115 helyszínre. A folyamat a hivatali munkatársak, a szállítmányozók, a járási hivatali dolgozók és az intézményvezetők munkájának, illetve a többlépcsős ellenőrzési rendszernek köszönhetően zökkenőmentes volt - közölték.    

Az írásbeli vizsgák feladatlapjait és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatókat az OH az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan nyilvánosságra hozta honlapján, ahol már mind a 275 vizsgaanyag elérhető.    

Az idei őszi érettségi november 7-11. között 63 helyszínen, 576 tantárgyi bizottság előtt, több mint 6950 emelt szintű szóbeli vizsgával folytatódik.     

A középszintű szóbeliket november 18. és 22. között tartják - jelezte az OH.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.