16 muraföldei pincészet nedűit kóstolhatták az érdeklődők a BorozzuNk-on

facebook megosztás

A programsorozat pénteki állomásán a jelenlévők mintegy 50-féle bort és különböző ­– szintén dél-zalai termelő által készített – sajtokat kóstolhattak. Az est során fellépett az Eraklin Táncklub Egyesület és Bereczki Zoltán is, majd egy retróparti zárta a rendezvényt.

Újborokat is kóstolhattak az érdeklődök péntek este a Medgyaszay Házban. Az egyre népszerűbb BorozzuNk programsorozat egyik fő célja, hogy a dél-zalai térség termelői egy rendezvényen mutathassák meg az általuk készített nedűket.– Az itteni borok, talán fogalmazhatok úgy, hogy olyanok, mint a muraföldei táj, nagyon változatosak. Hisz térségünk tele van dombokkal, a Mura vad kanyargó, s a borokra is ez jellemző. Nincsen két egyfajta bor. Minden hegyháton, Tormaföldétől Miháldig, Csörnyeföldétől Becsehelyig más-más fajta borokat tudunk kóstolni – mondta Radics Bálint önkormányzati képviselő.


Horváth István elmondta: folyamatosan fejlődik a BorozzuNk programsorozat

Az érdeklődés a gazdák részéről is egyre nagyobb a kulturált borfogyasztást népszerűsítő rendezvény iránt, így elképzelhető, hogy jövőre már egy nagyobb helyszínen kell megrendezni a BorozzuNk-at. – Egy tanulási folyamatban vagyunk, minden információt, segítséget szívesen veszünk a borászoktól, így most is fejlődtünk. Ez eszközökben, illetve kóstolásban is megnyilvánul, akik eljöttek észrevehetik, hogy a kínálat az nagyon nagy. Elmondhatom, hogy szinte újborrendezvény a mai, hiszen nagyon sok újbort lehet kóstolni, illetve a borok mellé borkorcsolyát is kínálunk. S természetesen kulturális programokat is – hangsúlyozta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

Szentgyörgyvölgyi Tibor – egyebek mellett – Primus nevű borát hozta el a rendezvényre. A két bor házasításból alkotott nedűt több borversenyen is aranyéremmel díjazták.  – Ez az első alkalom, hogy részt veszek egy ilyen rendezvényen. Egyébként már jó pár éve megjelenek borversenyeken, illetve magam is bírálok. Nagy izgalommal vártam ezt a rendezvényt, hiszen kíváncsi vagyok, hogy értékeli a nagyközönség a boraimat. De bízom benne, hogy pozitív visszajelzés lesz. Eddig a szakma részéről jó volt, szép eredményeket értem el – fogalmazott a kanizsai szőlősgazda.


Mintegy 50-féle bort kóstolhattak az érdeklődők

A termelők szakmai tapasztalataikat is megosztották az érdeklődőkkel az egész estés programon. A KonTuRplusz Egyesület a 2016-os Bor- és Dödölle Fesztiválon indította útjára a BorozzuNk rendezvénysorozatát, amelynek a mostani program már a nyolcadik állomása volt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.