98 énekes és 104 produkció mérte össze tudását a Honvéd Kaszinóban

A ”YourSong” Országos Énekversenyre három korosztályból és 4 kategóriában várták a jelentkezőket. Az óriási érdeklődés a fő szervező Kanizsai Fiatalok Közösségét is meglepte.

Még Debrecenből és Pécsről is érkeztek a ”YourSong”-ra. A szervezők célja a legtöbb tehetségkutatóval ellentétben nem a versenyzők életének megváltoztatása és karrierjének beindítása volt, hanem az élmény- és tapasztalatszerzés biztosítása. – A fellépők és a versenyzők itt jól érzik magukat, de az életük ugyanolyan marad, viszont versenyzési, fellépési lehetőséget kapnak. Színpadra állhatnak, megmérettethetik magukat anélkül, hogy bármiféle, akár jó, akár rossz következménnyel járna ez a dolog - mondta Szollár Nikolics Zsanna főszervező.

A nevezetteket három korosztályba sorolták, a zsűri pedig neves szakemberekből állt, mint például Mihály Péter színművész, a Duna TV műsorvezetője, Csalami Csaba illetve az eMeRTon-díjas énekes, Vincze Lilla. – Én magam is pedagógus vagyok eredetileg, s mint zenész is, és mivel tanítok is, a szívügyem a gyerekek, a fiatalok további élete, s az, hogy a karrierjük miként alakul. Nagyon fontos ezt kezelni, nagyon fontos segíteni, és azt gondolom, szintén nagyon fontosak azok a pontok, amikor erre lehetőségünk van, és nagyon fontos még a sikerélmény - fogalmazott Vincze Lilla, a verseny fővédnöke.


A zsűritagok a kategóriák első három helyezettjét díjazták, valamint különdíjasokat is választottak

Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, hiszen rengeteg színes és különleges produkciót láthatott és hallhatott az esti órákig tartó versenyen. – Mindig is szerettem ezt a számot, s nem akartam egyszerűt hozni, inkább valami extrát akartam. S ezért döntöttem úgy, hogy egy francia szám biztos különleges lenne. Bár igaz, hogy németet és angolt tanulok, s így egy francia dalt tanulni kicsit vicces volt. De mindenben segítettek a barátaim, a francia kiejtésben is. A tanárom is segített, végül szerintem egész jó lett - mondta el Budavári Dorka.

A ”YourSong” egyedülálló kezdeményezés az országban, hiszen ezen a versenyen a pop, a musical, a népzene és rap is megfért egymás mellett. – Hiánypótló versenyről van szó, ezért kell köszönetet mondani az ötletgazdának, a szervezőknek, támogatóknak, hogy megszervezték ezt a versenyt. Ezzel is felhívják a figyelmet tulajdonképpen arra a gazdag kulturális életre, ami Nagykanizsán van - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. – Hiánypótló versenyről van szó, ezért kell köszönetet mondani az ötletgazdának, a szervezőknek, támogatóknak, hogy megszervezték ezt a versenyt. Ezzel is felhívják a figyelmet tulajdonképpen arra a gazdag kulturális életre, ami Nagykanizsán van. 

A kategóriák első három helyezettjét díjazták a versenyen, valamint különdíjasokat is hirdetett a zsűri. A szervezők úgy tervezik, hogy jövőre már kétnapos lesz a ”YourSong” Országos Énekverseny.

 

Díjazottak:

Musical - Egyéb kategória: 11 - 15 éves: 1. Gyömörei Fruzsina (Kemeneshőgyész) 2. Morgan Matilda (Veszprém) 3. Gombos Izabella (Pécs)

16 - 20 éves: 1. Kapornaki Júlia (Szombathely) 2. Tari Petra (Dunaharaszti) 3. Németh Anna (Zalaegerszeg)

Pop kategória: 11 - 15 éves: 1. Szakonyi Franciska (Zalaegerszeg); Nagy Regina Martina (Romonya) 2. Endrődi Nikolett (Keszthely); Molnár Dávid (Pápa) 3. Hidvégi Hanna (Kaposvár) Gombos Izabella (Pécs)

16 - 20 éves 1. Tompa Dézi (Pápa) 2. Nagy Melissza (Siófok) 3. Lucas Liliana (Pécs)

Népdal kategória: 11 - 15 éves: 1. Törös Luca (Debrecen) 2. Horváth Csenge (Székesfehérvár) 3. Gyenis Rebeka Zoé (Kékesd)

16 - 20 éves: 1. Tóth Julianna (Várpalota) 2. Pápai Valentin Martin (Nagykanizsa) 3. Tillárom Énekegyüttes

20+ éves összevont kategória: 1. Végh Kálmán (Dáka) 2. Merics Nikolett (Zalaegerszeg) 3. Fleckenstein István Zsolt (Pécs)

Grand Supreme díjak: Pop: Tompa Dézi (Pápa) Musical - Egyéb: Domavári Hanna (Bakonycsernye) Népdal: Végh Kálmán (Dáka) Duó-Trió: Csizmadia Lili és Kovács Réka (Zalaegerszeg)

Szervezői különdíjban részesültek: Sári Zsófia (Nagykanizsa); Molnár Bernadett Bianka (Nagykanizsa); Töreki Tilda (Hévíz); Lukasz Liliana (Pécs)

Zsűri különdíjban részesültek:

Vincze Lilla, eMeRTon-díjas énekesnő díja: Nagy Regina Martina  (Romonya)

Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatónőjének díja: Tombor Zita Rebeka (Nagykanizsa)

Vajda Zsuzsanna zenetanár díja: Tillárom Énekegyüttes

Csalami Csaba televíziós műsorvezető díja: Nagy Melissza (Siófok)

Mihály Péter színész, rendező díja: Domavári Hanna (Bakonycsernye)