A kormány célja, hogy Magyarország a térség vezető turisztikai központjává váljon

facebook megosztás

A magyar turizmus az elmúlt években szintet lépett. A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a térség vezető turisztikai célpontjává váljon - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.    

Dömötör Csaba emlékeztetett: a kormányzat adócsökkentésekkel, közvetlen támogatási programokkal és célzott népszerűsítő kampányokkal segíti az ágazat fejlesztését.    

Tájékoztatása szerint az elmúlt évben már 15,5 millióra nőtt a vendégek száma, a vendégéjszakák száma pedig több mint 40 millióra, ami duplája a 2010-es adatnak. Ugyanakkor ebben az időszakban 80 százalékkal nőtt a Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma. Az ágazat immár több mint 420 ezer munkavállalónak nyújt megélhetést, ami a foglalkoztatottak több mint 10 százaléka - ismertette az államtitkár.    

Dömötör Csaba elmondta, hogy amíg 2010-ben még egyetlen Michelin csillagos étterem sem működött Magyarországon, ma már van fél tucat, és tavaly már 5 ezer konferenciát rendeztek országszerte.    

Rámutatott: Budapest természetes vonzerejét növeli a biztonság, ami egyre fontosabb érték a világban.        

Márpedig Budapest a világ és Európa egyik legbiztonságosabb városa, és amíg ez a kormány van hivatalban, addig ez így is marad - szögezte le Dömötör Csaba.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.