A sajtó (is) téma volt megyénk törvényszékének büntető kollégiumi értekezletén

„Sajtó a tárgyalóteremben” címmel tartott előadást a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője a törvényszék Büntető Kollégiumi értekezletén 2019. november 25-én. A rendezvényre a Zalaegerszegi Törvényszék illetékességi területéről érkeztek bírák, bírósági titkárok illetve fogalmazók is. A részletekről dr. Vándor Virág, a törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A hatályon kívül helyezett ügyekből levonható általánosítható tapasztalatokról, figyelemfelhívásokról, illetve a tanácselnöki feljegyzések tapasztalatairól dr. Németh Mária kollégiumvezető tartott ismertetőt. „A szabálysértési jogsegély ügyek a gyakorlatban” címmel dr. Palkó Tamás járásbírósági bíró, európai jogi szaktanácsadó tartott előadást,  dr. Bartalné dr. Mentes Judit sajtószóvivő, törvényszéki tanácselnök pedig a sajtó és a bíróság témakörét ismertette a jelenlévőknek.

A tanácskozáson részt vett dr. Krémer László, a Pécsi Ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője, s lehetőség nyílt az aktuális jogalkalmazási, s egyéb szakmai kérdések megvitatására is.

Papp Attila