A táncé volt a főszerep a Zsigmondy-csarnokban

Mintegy negyven páros lépett a parkettre a IX. Eraklin Kupán. A klubközi pontszerző versenyre az ország minden részéből érkeztek a táncosok. – Jövőre harmincéves az Eraklin Táncklub és mivel a tizedik alkalom lesz az, hogy mi versenyeket rendezünk, úgy gondolom, hogy ha eljönnek ide az ország minden tájáról, az azt jelenti, hogy szeretnek idejárni a versenyzők, valamint a környezetet is, amibe tartjuk ezt a versenyt és azt is, amilyen hangulata van a versenynek – ez pedig nagyon fontos – árulta el Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.


Két táncversenyt is rendeztek vasárnap a Zsigmondy-csarnokban

A legtöbben már a kezdetek óta részt vesznek a megmérettetésen, amit hosszas felkészülés előz meg. – Hetente rendszeresen edzünk, csak most kicsit nehezebb, mert a partnerem már egyetemre jár. Heti egyet edzünk együtt, de én lejárok amúgy is a klubba külön – fogalmazott Benkő Dániel, az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzője. 

Benkő Dániel partnerével, Szabó Katával a latin táncokat kedveli, nemrég pedig Mezőtúron a „D” osztályos országos bajnokságon ebben a kategóriában harmadik helyet értek el a páros. – Jelenleg pedagógusnak tanulok, de gondolkozom azon is, hogy a táncból edzői irányt vegyek – mondta Szabó Kata, az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzője. A nap során Cséplő Dániel előtt is tisztelgett az Eraklin Táncklub Egyesület. A tragikusan elhunyt táncos emlékversenyét hetedik alkalommal rendezték meg, amelyen a fiatal, kezdő táncosok bizonyíthatták tudásukat.