A végjátékon múlott

A női kosárlabda amatőr NB I Zöld csoportját vezető TFSE II otthonában lépett pályára legutóbb a Kanizsai Vadmacskák csapata és az ötödik kanizsaiak a legminimálisabb különbségű vereséget szenvedték el a fővárosiaknál.

TFSE II (1.) – Kanizsai Vadmacskák SE (5.) 69-68 (12-23, 16-24, 24-12, 17-9)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 6. forduló. Budapest, 50 néző. Vezette: Sentényi, Hartai T.

Kanizsa: Fuisz V. 28, Kovács R. 2, Baa 17, Bánhegyi B. 8, Budai 7. Csere: Horváth L. 4, Zsámár P. 2, Füredi. Edző: Gábor Erzsébet.

Koncentráltan kezdték a mérkőzést a vendégek és Fuisz Viktória, valamint Baa Dominika pontjaival a meccs 5. percében öt ponttal vezettek, majd a további eredményes támadásvezetéssel már tizeneggyel is mentek a kanizsaiak. A második negyedben is jó ritmusban támadott a KVSE és Fuisz ponterős játékával majd' húsz pontra nőtt az előny az NB I A csoportos együtteséből is játékosokat felvonultató egyetemisták ellen.

Fordulás után a a találkozó 25 percétől fokozatosan csökkent a Vadmacskák előnye, a védekezési hibáikat kihasználva pontos távoli dobásokkal hét pontra fel is zárkózott a vendéglátók együttese. A záró felvonásban felváltva estek a kosarak, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A végjátékban a jobban koncentráló, kevesebbet hibázó TFSE II nyerte meg a találkozót.

- Az első félidőben nyújtott remek teljesítményünket a második húsz percben nem tudtuk megismételni és a végjátékban maradtunk alul – összegzett Gábor Erzsébet, a kanizsaiak edzője.