Adomány a kórháznak

facebook megosztás

Vérnyomásmérőket és érintés nélküli lázmérőket adományozott a KonTuRplusz Egyesület a Kanizsai Dorottya Kórháznak. Az egyesület még nyáron csatlakozott az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi programjához, amelynek köszönhetően a dödöllefesztivál főzőcsapatainak bevételéből most 100 ezer forintot költhettek jótékony célra.

Mintegy 10 ezer ember próbálta ki a dél-zalai dödöllét a szeptemberi fesztiválon. Az étel és a rendezvény, valamint az „Ön választ, mi segítünk” projekt sikerének köszönhetően támogathatták most a szervezők a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályát. – A pályázatnak az volt a lényege, hogy az alapanyagokat tudjuk biztosítani a főzőcsapatoknak a dödöllefesztiválon, s az általuk elkészített dödölléből befolyó bevétellel pedig jótékony célt szolgáljuk. Nekünk az volt a gondolatunk, hogy ez a jótékony cél most a gyerekeket szolgálja, legyen a gyermekek egészsége, hiszen a dödöllefesztivál a hagyományőrzésről szól, s ezt szeretnénk a fiataloknak átadni – fogalmazott Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.


Három vérnyomásmérőt és négy érintés nélküli lázmérőt adományozott a KonTuRplusz Egyesület a Kanizsai Dorottya Kórháznak (Fotó: Gergely Szilárd)

Az egyesület tagjai hét olyan készüléket vásároltak, amely nagyban megkönnyíti a kanizsai kórház gyermekosztályán dolgozók mindennapi munkáját. – Műszereket kértünk, mindennapos használatban levő műszereket, amelyekre nagyon-nagyon igény van, hiszen folyamatosan amortizálódnak, s fontos a gyermekek számára, hogy a legkisebb agresszióval, legkevesebb zaklatással járó módon mérjük hőjüket és a vérnyomásukat. S fontos, hogy ehhez jó minőségű műszert kérjünk, vásároljunk vagy kapjunk – mondta dr. Nád Márta, a Kanizsai Dorottya Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa. 

A hagyományos, higanyos hőmérővel 5-10 perc is szükséges lehet egy méréshez egy gyermeknél, míg az érintés nélküli eszköz – amelyből most 4 darabot kapott az osztály – körülbelül fél másodperc alatt kiírja a pontos értéket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.