Adventi vásár a Piarista-iskolában

Jótékonysági vásárt tartottak a Piarista-iskolában. Az egész napos rendezvényen különféle áruk: ruhák, könyvek, kézműves termékek közül lehetett válogatni, volt olyan portéka, amely Németországból érkezett. A program célja az volt, hogy a kedvezményes árú holmikkal megkönnyítsék a nehezebb körülmények közt élők karácsonyi készülődését.

Két éves szünet után újra megrendezték a hagyományos adventi vásárt a Piarista-iskolában. Az egyik soron feleslegessé vált, de jó állapotú ruháikat kínáltak az intézmény tanulói.

– Eljöttem az adventi vásárra segíteni. Egyedül vagyok az osztályból egyébként fiú, de úgy gondoltam, mivel nincs programom erre a napra, vállalom én is – mesélte Ladányi Bálint.


Bőséges volt a kínálat az ünnepi dekorációkból is

A portékák között sütemények, könyvek, valamint a pedagógusok és a családok által készített ünnepi dekorációk is helyet kaptak. Az iskola öregdiákja, dr. Perjés Ottó idén is sok mindent küldött Németországból, ezt a szülők egyike fuvarozta Nagykanizsára. Az iskola igazgatója szerint a vásár az adventi lelki készülődést segíti.

– Azáltal, hogy odafigyelünk arra, hogy ami még használható, azt ne selejtezzük ki. Ferenc pápa sokszor beszél – és nagyon negatívan – a leselejtezés kultúrájáról. Arról, hogy manapság amire nincs szükségünk, azt kidobjuk, ahelyett, hogy megnéznénk, kinek van rá szüksége. Ez ellen a tendencia ellen próbálunk mi is tenni ezzel a vásárral – mondta Böszörményi Géza igazgató.

A program célja elsősorban a jótékonykodás volt, hiszen az érdeklődők mindössze pár száz forintért hozzájuthattak egy-egy kiszemelt áruhoz, megkönnyítve ezzel például az ajándékok beszerzését. A befolyt összeget pedig az iskola és a diákönkormányzat céljaira fordítják majd.