Alapítványi bált szervezett a Kiskanizsai-iskola

A végzősök táncával nyitották meg a Kiskanizsai-iskola alapítványi bálját. Az esemény minden évben kiemelt szerepet kap az intézmény életében. – A cél egyértelmű, a gyerekek támogatása. A másik cél pedig egyben már hagyomány is. A nyolcadik osztályos gyerekeink adják a nyitótáncot, ezzel pedig az est színvonalát is megteremtik – mondta el Molnár István, a Kiskanizsai-iskola intézményvezetője. 


A végzősök táncával nyitották meg a Kiskanizsai-iskola alapítványi bálját

Az est bevételét teljes mértékben a tanulókra fordítják. Az elmúlt években például kültéri játékokat vásároltak, valamint felújíttatták a végzősök báli ruháit. – Most már a második olyan iskolai alapítványi bál van a városunkban, amely abból a célból jött létre, hogy a gyerekeknek a tanítását, a tehetséggondozását vagy a nehezebb helyzetben lévő tanulókat tudják az alapítvány pénzével segíteni. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy erre felhívják a figyelmet szülőknek, hozzátartozóknak vagy támogatóknak – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A rendezvényen Balogh László is köszöntötte a résztvevőket. Nagykanizsa polgármestere beszédében a városrész lakosainak összetartó erejét méltatta. – Nagykanizsa hétezer fős Kiskanizsája mindig is szíve volt Nagykanizsa társadalmának. Hiszen az itt meglévő tetterő, szorgalom, munkabírás mindig példaként volt emlegethető – hangsúlyozta Balogh László, Nagykanizsa polgármester.  A településrészen már több éves hagyomány, hogy a farsangi időszak előtt szervezik meg a rendezvényt. Az idei bálra mintegy kétszázan váltottak jegyet, melyre korábban még nem volt példa.