Alapítványi bált tartottak a Péterfy-iskolában

A rendezvény bevételéből az intézmény tehetséges diákjainak versenyeztetését támogatják, illetve iskolai felszereléseket vásárolnak. A már több éves hagyományokhoz híven a nyolcadikosok és a tanári kar is meglepetésprodukciót adott elő az est során.  

Cseresnyés Péter és Balogh László is köszöntötte a bál résztvevőit. A város polgármestere hangsúlyozta: a tanári kar szülőkkel kialakított jó kapcsolatához elengedhetetlenek az ilyen és ehhez hasonló rendezvények. A diák, tanár, szülő „szentháromsága” az, ami élteti az iskolát. Minden a diákokért kell hogy történjen. S sok múlik a jó tanáron. De bizony a szülőkön is, akiknek a gyermekhez sok közük van, s a tanárral is kapcsolatban tud lenni, illetve a tanárok által az iskolával, még a támogatások tekintetében is fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Az intézmény alapítványának tagjai már évek óta egyaránt nagy hangsúlyt fektetnek az országos és városi pályázatokra. – Minden évben megrendezzük hagyományos alapítványi bálunkat. A bál bevételét az intézmény tanulóira és az intézmény fejlesztésére fordítjuk. A gyermekeket versenyeztetjük, különböző programokat kínálunk nekik. S élünk a városi és az országos pályázatokkal – említette Smolcz Frigyes intézményvezető, a Péterfy Általános Iskola Diákjaiért Alapítvány titkára.


Nagy sikert aratott a diákok produkciója az alapítványi bálon

A Péterfy-iskola új énektanára és a végzős diákok több közös produkcióval is készültek a bálra. A gyerekek táncát kísérem az énekemmel, két számot adunk így elő. Az egyiknek a címe Hangokba zárva, míg a másik a New York New York. Ez egy modernebb darab. Szeptember eleje óta erre készülünk  mondta Foricsekné Kovács Szilvia, a Péterfy-iskola énektanára.

Az alapítványi bálra mintegy 180 vendég váltott jegyet, ezzel is támogatva az iskola diákjait, akiknek produkciója az est során óriási sikert aratott.