Állásbörze HSMK-ban

facebook megosztás

Az álláskeresőket, a váltani szándékozókat és a munkáltatókat is segítette a mai állásbörze a HSMK-ban. A fórumra kilátogató érdeklődőket 26 cég és több mint 100 különböző munkakör várta. A programot a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft.  és a Nagykanizsai Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya közösen szervezte.

Idén is sokan érkeztek az állásbörzére és információs napra. Az érdeklődőket kanizsai és a környező településekről érkező nagyvállalatok és közepes, valamint kis helyi cégek standjai várták.  A cégünk folyamatosan kapcsolatban van a térség jelentős foglalkoztatóival. Szeptemberben információs napokat is szerveztünk, három napon keresztül mutattuk be a tevékenységünket, s a munkaerőigényeket is felmértük mind a nagyvállalati szektorban, mind a munkaerő-kölcsönzőknél, mind a kis- és középvállalkozásoknál. Tájékoztatást adtunk számukra az elérhető foglalkoztatási támogatásokról, bérköltség-támogatásról, a képzési támogatásokról, s a képzési igényeket is pontosítottuk – mondta Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Mintegy 100 különböző munkakör várta az érdeklődőket

A program egyik fő célja, hogy biztosítsa a fiatalok helyi munkavállalását, valamint, hogy megmutassa az álláskeresőknek, érdemes Nagykanizsán maradni. – Az állásbörze találkozási pont munkáltató és munkavállaló között. A munkaerőpiac folytonos változása pedig szükségessé teszi ezeket a személyes találkozásokat. Ma, a foglalkoztatás bővülésével, a folyamatosan csökkenő munkanélküliség a munkáltatók számára a szakképzett munkaerő fokozódó hiányát és annak megtalálását jelenti, a munkavállalók számára a kor kihívásainak megfelelni képes munkaerővé válást jelenti – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A legfrissebb felmérések szerint napjainkban a legtöbben Győr-Moson-Sopron megyében dolgoznak, míg a legtöbb munkanélküli Szabolcs-Szatmár Bereg megyében él. A zalai foglalkoztatási mutatók pedig 1 százalékponttal jobbak az országos átlagnál.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.