Az első után már belelendültek

Hazai környezetben fogadta a Kanizsai Vadmacskák amatőr női NB I-es kosárlabda-csapata a Szegedi KE együttesét és a szoros első negyed után végül biztosan könyvelhette el újabb sikerét.

Kanizsai Vadmacskák SE (4.) - Szegedi KE (13.) 89-43 (21-18, 28-4, 22-17, 18-4)

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 5. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: dr. Danka, Fleischmann.

Vadmacskák: Fuisz 20, Baa 33/3, Zsámár P. 12/6, Bánhegyi B. 10, Horváth L. Csere: Budai 4, Füredi 4, Kovács R. 4, Csuha 2, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

Fuisz Viktória kosaraival rögtön kilenc ponttal léptek a kanizsaiak már a mérkőzés elején, aztán viszont a vendégek a hazaiak védekezési hibáit kihasználva fokozatosan zárkóztak - így csupán minimális előnnyel zárta a KVSE a negyedet. A második etapban védekezést váltottak a nagykanizsaiak, a megszerzett labdákból gyors és könnyű kosarakat értek el, egyben fokozatosan növelve is az előnyüket. A meccs 20. percében már huszonhét ponttal vezettek Gábor Erzsébet tanítványai.

Nagyszünet után Zsámár Panna és Baa Dominika sikeres hármasaival már harminc pont volt a különbség a Vadmacskák javára, melynek kispadjáról immár valamennyi játékos lehetőséget kaphatott a pályán való bizonyításra. A záró felvonásban továbbra is jól védekeztek Gábor Erzsébet kosarasai és Fuisz, illetve Baa ponttermelésével alakult ki a nagyarányú különbség, a kanizsai csapat pedig már a negyedik helyre lépett föl a tabellán.

- A második és negyedig negyedben nyújtott agresszív védekezésünkkel, emellett a koncentrált támadó játékunkkal arattunk győzelmet – hangzott Gábor Erzsébet edző véleménye a találkozót követően.