Csapatelső megyénk törvényszéke az Országos Pervezetési Versenyen

facebook megosztás

Pervezetésben (is) kiváló Zala megye igazságszolgáltatása: második alkalommal hirdette meg az Országos Bírósági Hivatal az Országos Pervezetési Versenyt. A 2019. november 14. és 15. között, a Kaposvári Törvényszéken rendezett regionális fordulón a Zala megyében szolgálatot teljesítő bírósági fogalmazók és titkárok is megmérettették magukat. A részletekről dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője adott tájékoztatást hírportálunk részére.

A versenyzők valós körülmények között – egy-egy tárgyaláson, perszimuláció keretében – polgári és büntető ügyszakban mérték össze tudásukat. A szakmai hallgatóság és a zsűri előtt anyagi- és eljárásjogi ismereteikről, szakmai jártasságukról, valamint bírói kompetenciájukról is számot adtak.

A kaposvári regionális fordulón Zalából a polgári ügyszakos versenyen a bírói szerepkörben dr. Kulcsár-Balázs Alexandra, a Lenti Járásbíróság bírósági titkára képviselte a Zalaegerszegi Törvényszéket, s segítő csapatát dr. Kámán Petra, dr. Krausz Bernadett, dr. Szabó Erika Hajnalka, Pacsainé dr. Csanádi Melinda és dr. Pápai Ferenc alkották, akik a jogi képviselők, a felperes és a tanúk szerepét töltötték be. A zalai csapat saját kategóriájában első helyezett lett, s a versenyzőket dr. Borda Anita, a Zalaegerszegi Törvényszék kollégiumvezető-helyettese készítette fel. A régióból az országos fordulóra a Kaposvári Törvényszék versenyzői jutottak tovább, mivel a szabályok szerint a győztes bíró és csapata léphet előre.

A büntető ügyszakos versenyen megyénket bíróként dr. Czilli Richárd, míg vádlottként, ügyészként és ügyvédként dr. Dobos Ferenc, dr. Göncz Iván, dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara, dr. Mészáros Lilla és dr. Szabó Adrienn képviselték. Felkészítőjük dr. Németh Mária, a Zalaegerszegi Törvényszék kollégiumvezetője és dr. Gaider Bálint, a Zalaegerszegi Járásbíróság bírája volt. A csapat megosztott 2. helyezéssel zárta a versenyt.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.