Cserfő Bernadett képeiből nyílt kiállítás tegnap a Bolyai-iskolában

Színek a lelkemből címmel nyílt kiállítás tegnap a Bolyai-iskolában. A tárlat nagyrészt Cserfő Bernadett családi témájú képeiből áll. A kanizsai alkotónak már a harmadik kiállítását nyitották meg egy hónapon belül.

A bolyais diákok előadásával nyitották meg az intézmény aulájában decemberig látható kiállítást. Az iskola vezetősége fontosnak tartja, hogy rendszeresen új képzőművészeti tárlat színesítse a Bolyai auláját. – Külön öröm számunkra, hogy ha egy kiállításon egy bolyais szülő alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. Ez pedig most különösen igaz, hiszen egy elsős kislányunk édesanyjának képeiből nyílik kiállítás a mai galériamegnyitón – mondta el Tulman Géza, a Bolyai-iskola intézményvezetője.


Cserfő Bernadett is csatlakozik a Marczin Nóri gyógyulását segítő összefogáshoz

Cserfő Bernadett 2011-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a festészettel. Röszler Mária tanítványának fő ihletforrásai közé tartozik – egyebek mellett – a mediterrán táj, a tanyasi világ, valamint a női alakok. – Nagylányomat az egyik festményben fel lehet fedezni, fel lehet ismerni. Aztán ebben a tárlatban is láthatók a kedvenc témáim: a női alakok. Én kiskoromban, lánykoromban mindig divattervező szerettem volna lenni, s ez az álom nem jött össze, de így ez bizonyos szinten visszaköszön az életemben - árulta el Cserfő Bernadett festő.

A leginkább olajfestékkel dolgozó művész Híradónknak azt is elárulta: ő is csatlakozik a kétéves, leukémiában szenvedő Marczin Nóri gyógyulását segítő összefogáshoz. Egy hamarosan elkészülő képét a legnagyobb közösségi oldalon bocsátja majd licitre, és az így befolyt összeget pedig teljes egészében a beteg kislány családjának ajánlja fel.